Premier League

Bodán hibátlanul védett, így az Arsenal ismét botlott - videó

  • Barcsai Róbert

Szerdán este öt mérkőzéssel folytatódott a Premier League 23. fordulója, többek közt pályára lépett az Arsenal, a Newcastle és a West Bromwich is. A legnagyobb érdeklődés a Bolton-Arsenal mérkőzést övezte, amely 0-0-s döntetlennel ért véget, így az Arsenal már négy bajnoki óta nyeretlen.

Az Arsenal három bajnoki vereség után a Reebok Stadiumban szeretett volna javítani a Bogdán Ádámot is soraiban tudó Bolton ellen. A mérkőzést ennek megfelelően kezdték a londoniak, rögtön nyomást próbáltak gyakorolni a Wanderersre. Az első 15 percben rengeteg lövést adott le az Arsenal, azonban ezek vagy elkerülték a kaput, vagy blokkolni tudtak a védők.

A Bolton első komoly helyzete a 20. percben adódott, David N’Gog a jobboldalon lépett el, lövését azonban Szczesny védte. A 22. percben ismét a hazaiak alakítottak ki helyzetet, egy sarokkal továbbtett labdát N’Gog lőtt el, a labda pedig csak centikkel kerülte el a kaput.

A 25. percben Bogdán mutatott be óriási bravúrt, amikor Theo Walcott lépett el a védőjétől, majd tüzelt, a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét azonban védte a magyar hálóőr. Az első félidő hátralévő részében továbbra is óriási volt az Arsenal mezőnyfölény, komolyabb helyzet azonban már nem alakult ki. Az Ágyúsok első játékrészbeli fölényét jelzi a 63 százalékos labdabirtoklás.

Bogdán Ádám védi Robin van Persie lövését a Bolton Wanderers és az Arsenal mérkőzésén 2012-ben a Premier League-ben.

A második félidőben a játék nagyjából ugyanolyan képet mutatott, mint az elsőben, bár az első helyzetet a hazaiak alakították ki. Chris Eagles végezhetett el szögletet, a beadásból David Wheater fejelt a kapu mellé. A 61. percben Sagna jobboldali beadását követően Van Persie rúgott kapufát, később pedig Chamberlaine lövését mentette szögletre Bogdán. A sarokrúgás után Koscielny fejelte mellé a labdát.

A 80. percben van Persie ismét kapufát lőtt, ezúttal 15 méterről emelt leheletfinoman, a labda azonban a keresztléc tetejét érte, Bogdán mozdulni sem tudott. A 87.percben Davies tolta el középen a labdát, majd elesett a 16-oson belül, a bíró sípja azonban néma maradt. A labdát Reo-Coker szedte össze, azonban mellé lőtt.

A mérkőzés hátralévő részében nem történt semmi említésre méltó, így kialakult a 0-0-s döntetlen, az Arsenal sorozatban negyedik bajnokiján sem tudott nyerni.

A játéknap további mérkőzései is izgalmasan alakultak: a Queens Park Rangers új igazolása, Djibril Cissé góllal mutatkozott be, Buzsáky Ákos csapata fél óra után már kétgólos előnyben volt az Aston Villával szemben, azonban a végeredmény mégis 2-2 lett. Buzsáky Ákos nem került a keretbe.

A kiesés szélén álló Blackburn hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Newcastle-től, a Sunderland pedig könnyedén verte a Norwich gárdáját.

1-1-es döntetlent ért el a Gera Zoltánt és Fülöp Mártont is soraiban tudó West Bromwich a Fulham otthonában. Bár a vezetést a hazaiak szerezték meg Dempsey révén a 69.percben, a jó hajrának köszönhetően pontot mentett a West Brom, Tchoyi a 92. percben tudott egyenlíteni. A mérkőzésen Gera Zoltán sérülése miatt nem léphetett pályára, Fülöp Marci pedig a kispadon kapott helyet.

Premier League
23. forduló
Aston Villa-Queens Park Rangers 2-2 (1-2)
gólszerzők: Bent (45.), N'Zogbia (79.), illetve Cissé (12.), Warnock (29. - öngól)
Blackburn-Newcastle 0-2 (0-1)
gólszerzők: Dann (12. - öngól), Obertan (90+2.)
Bolton-Arsenal 0-0
Fulham-West Bromwich Albion 1-1 (0-0)
gólszerzők: Dempsey (69.), illetve Tchoyi (82.)
Sunderland-Norwich 3-0 (2-0)
gólszerzők: Campbell (21.), Sessegnon (28.), Ayala (54. - öngól)