EURO 2012

Áprilisra készen állnak az ukrajnai repülőterek

  • MTI

Már áprilisban készen állnak az ukrajnai repülőterek a labdarúgó Európa-bajnokság vendégeinek fogadására – közölte Borisz Kolesznyikov, az Euro-2012 előkészületeiért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes.

Jelenleg a repülőterek készültsége a bajnokságra 95 százalékos – tette hozzá. A miniszterelnök-helyettes szerint az Eb-re való felkészülés legnehezebb feladata a repülőterek korszerűsítése volt, mivel a függetlenség 20 éve alatt egyetlen új repülőtér sem épült Ukrajnában.
 
A kijevi nemzetközi repülőtér, Boriszpil (Boriszpol) új, D terminálja áprilistól fogad gépeket. Lembergben (Lviv) gyakorlatilag minden készen van, az új terminál a nyári menetrend életbe lépésekor, azaz március utolsó vasárnapjától fogad és indít utasokat. A donyecki terminál szintén áprilisban lesz üzemképes – mondta Kolesznyikov. Hozzátette, hogy az új kifutópálya befejezése után a lembergi lesz a harmadik, új kifutópályával rendelkező ukrajnai repülőtér, amely minden típusú gépet képes lesz fogadni.

A harkivi repülőtér már készen áll az Eb-re és az utasok fogadására. Harkiv az állam és a magánvállalkozók közötti hatékony együttműködés jó példája – jegyezte meg a miniszterelnök-helyettes.