Király Kupa előzetes

Akár a Barcelona idénye is lehet a tét

A Real Madrid kiejtése után újabb nagy csata vár a Barcelona csapatára a spanyol Király Kupában, hiszen az elődöntő első mérkőzésén a bajnokságban közvetlenül mögötte álló Valencia otthonában lép pályára.

Valencia - Barcelona 21.00
Tv: DigiSport Plus

Josep Guardiola együttese legutóbbi két mérkőzésén nyeretlen maradt, előbb hazai pályán játszott 2-2-es döntetlen az ősi rivális Real Madriddal, majd a a hétvégén nagy meglepetésre csak gólnélküli ikszre volt képes az idén gyászosan szereplő Villarreal otthonában. A két remi között persze ég és föld a különbség, hiszen amíg a királyiak ellen az eredmény továbbjutást ért a kupában, addig az El Madrigalban hagyott két pont sokak szerint a bajnokság elveszítését jelenti. Minden persze nem lehet megnyerni, így lehetnek ezzel Barcelonában is, így a bajnokságbéli "kudarcok" után a kupában kárpótolnák a szurkolókat.

David Villa sérülése miatt nem lehetett ott volt csapata ellen - Fotó: AFP (archív) A katalánok szerda este 21 órától a Mestallában lépnek pályára, az ellen a Valencia ellen, amely a bajnokságban a harmadik helyen áll. Ugyan Unai Emery tanítványai nincsenek csúcsformában - utoljára december 18-án tudtak nyerni, leszámítva a Levante elleni kettős kupasikert - de ettől még komoly esélyük van arra, hogy megcibálják az oroszolán bajszát.

A két csapat ugyanitt legutóbb szeptember 21-én a bajnokságban találkozott egymással, akkor egy igen emlékezetes mérkőzésen 2-2-es döntetlennel zártak a felek. Az a mérkőzés adhat erőt a Denevéreknek, mint ahogy az is, hogy 2008-ban kiverték a gránátvörös-kékeket a kupából.

"A Valencia az utóbbi néhány évben nagyon jól teljesít. Nagyszerű csapatuk van, amely minden poszton erős. Számunkra mindig komoly erőpróba ellenük játszani. Rendkívül agresszívak és gyorsak - lenyűgöznek engem" - mondta Pep Guardiola a talákozó előtt, majd hozzátette: a Villarreal elleni összecsapás után remek alkalom a szerdai, hogy bizonyítsanak a szurkolóknak - és persze saját maguknak is. A katalánoknál Andrés Iniesta lesz a legnagyobb hiányzó, kérdés, hogy a spanyol játékmester hiánya ezúttal is komoly galibát okoz-e a gépezetben. Ami a hazaiakat illeti, Emery valamennyi sztárjára és kulcsemberére számíthat, így a várhatóan a teltház előtt lejátszott mérkőzésen pokolian nehéz dolga lesz a Barcelonának.

Hogy sikerül-e Messiéknek már az első mérkőzésen eldöntetni a továbbjutást, netán újabb porszem kerül a gépezetbe, azt a 21 órakor kezdődő élő szöveges tudósításunk segítségével megtudhatod!