Premier League

United-öröm, City-bánat, ismét holtverseny az élen

A Manchester United két tizenegyesből elért góllal nyert a vendég Stoke City ellen az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának keddi játéknapján, míg az éllovas Manchester City kikapott az Evertontól Liverpoolban. A Vörös Ördögök így pontszámban befogták városi riválisukat a tabellán.

Everton-Manchester City

A liverpooliak ígéretes lehetőségével indult a mérkőzés, az 5. percben Jolen Lescott szabadított fel a gólvonalról Stracqualursi bólintása után, a csatár gólt reklamált, de a labda nem haladt át a gólvonalon. Egy perc múlva már Richards lövésénél kellett nyújtóznia Howardnak. A 24. percben Agüero a tizenhatos bal sarkáról gurított a hosszú alsó mellé. A másik oldalon Fellaini lökete szállt el a kapu jobb oldala mellett, majd a 36. percben Nasri forgácsolta szét a felső lécet 26 méteres bombájával, az ismétlést Howard lábbal védte.

A 40. percben érdekes jelenet szakította félbe a mérkőzést, egy "szurkoló" a pályára rohant és odabilincselte magát Joe Hart kapujához...közel öt perc után sikerült elválasztani a kapufától, és folytatódott a játék.

A folytatásban Clichy beadását Dzeko Howardba fejelte, majd Nasri tüzelt fölé. Ezután két jogosnak tűnő büntetőtől is megfosztották a Cityt, előbb Howard taszított nagyot Lescotton, majd Agüerót borították fel, Peter Walton mindkétszer kifelé intett. Ráadásul a 60. percben gólt szerzett az Everton, a középpályáról indult az akció, Drenthe keresztpasszát Donovan készítette le Gibsonnak, aki középről, 18-ról nagy erővel lőtt, a labda Gareth Barryn megpattanva jutott a hálóba (1-0).

Az Everton Gibson góljával legyőzte a Cityt

A 71. percben Gibson újabb bombával riogatott, míg a vendégk menedezsre, Roberto Mancini cserékkel próbált frissíteni, de ezúttal nagyon érződött a sérültek és a hiányzók miatti foghíjas kispad problémája. Az Everton jól tördelte a játékot, és az éllovas legyőzésével értékes skalpot, és még fontosabb három pontot gyűjtött be. Még fájóbb a kékmezeseknek, hogy a Stoke-ot simán legyőző Manchester United pontszámban ismét beérte őket a tabellán.

Manchester United-Stoke City

A Vörös Ördögök kezdőjében a legnagyobb meglepetés Ben Amos személye volt, mivel Lindegaard és De Gea is megsérült, az angol U21-es válogatott kapusa védte a hálót. A 8. percben Walters 20 méteres kapáslövéssel riogatta a hazaiakat, de mellé szállt a labda. A csendes mérkőzést a 21. percben Paul Scholes törte meg, 18 méterről tüzelt, mellé, de Sörensenen nem múlt volna, nyolc perc múlva Valencia beadását már sikerült lefülelnie. A 34. percben Berbatov tette tovább a labdát Carricknak, aki balról mellé pörgetett. Pár perc múlva büntetőhöz jutott a United, Pennant öklelte fel Pakot, Hernández belőtte a tizenegyest (1-0).

A második felvonás elején újabb büntetőt kapott a hazai alakulat, Walters rángatta meg Valenciát, ezúttal Berbatov volt a végrehajtó (2-0).

A kétgólos előny tudatában kényelmesen kézben tartotta a mérkőzést az MU, a 72. percben Patrice Evra is gyanús körülmények között esett el, de harmadszor még nem fújt tizenegyest Michael Jones. A United könnyedén győzött 2-0-ra, a lefújás után nemcsak a 2-0-ás sikernek, hanem a városi rivális City vereségének is örülhettek a játékosok.


 

Premier League, 23. forduló:
Manchester United-Stoke City 2-0 (1-0)
gól: Hernandez (38., 11-esből), Berbatov (53., 11-esből)
 
Everton-Manchester City 1-0 (0-0)
gól: Gibson (60.)
 
Korábban:
Tottenham Hotspur-Wigan 3-1 (2-0)
gól: Bale (29., 64.), Modric (34.), illetve McArthur (81.)
 
Swansea City-Chelsea 1-1 (1-0)
gól: Sinclair (40.), illetve Taylor (92., öngól)
kiállítva: A. Cole (86., Chelsea)
 
Wolverhampton Wanderers-FC Liverpool 0-3 (0-0)
gól: Carroll (52.), Bellamy (61.), Kuyt (78.)