Premier League

Szenvedett a Chelsea Walesben, a Liverpool simán verte a Wolvest

A Chelsea 1-1-es döntetlent ért el a Swansea City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság hétközi, 23. fordulójában. A Kékek a 90+3. percig hátrányban, ráadásul Ashley Cole kiállítása miatt tíz emberrel játszottak, de egy szerencsés öngóllal sikerült egy pontot szerezniük. A Liverpool magabiztosan győzött a Wolverhampton vendégeként.

Swansea City-Chelsea

A Chelsea nagyon tompán futballozott az első félórában, a 16. percben két nagy lehetőséget is elpuskázott a Swansea, Sigurdsson lövésénél Cech védett, az ismétlésnél Luíz a gólvonalról vágta ki a labdát. Juan Mata két veszélyes megmozdulása és Sturridge kísérlete után éledezni kezdtek a Kékek, de a 39. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: jobbról érkezett a szabadrúgás a kapu előterébe, Bosingwa röviden szabadított fel, Sinclair pedig kapásból, félfordulatból, 14-ről a hálóba bombázott (1-0).

A folytatásban sem igazán ment a vendégeknek, hiába erőltették a támadásokat, a befejezés hibádzott. A 66. percben a cserként beállt Essien távolról vette célba a kaput, centikkel szállt el a labda a bal felső mellett. A 83. percben Cech mentette meg az újabb góltól csapatát Dyer lövésénél, a 86. percben pedig Ashley Cole megkapta második sárgáját, de a 90+3. percben tíz emberrel egyenlíteni tudott és ezzel pontot mentett a Chelsea: Bosingwa beadásába Tylor kapott bele szerencsétlen módon, saját kapujába juttatva a labdát (1-1).

A Norwich után a másik újonc otthonában is csak egy pontot tudott szerezni André Villas-Boas együttese, már hét pont a hátránya a harmadik Tottenhammel szemben, idén már a bronz is szinte bravúr lenne a Terryéknek.

Wolverhampton-Liverpool

Az elmúlt egy hét alatt két zajos kupagyőzelmet aratott Liverpool kezdőjébe visszatért a Manchester United elleni FA-kupa-siker hőse, Dirk Kuyt, a holland már a 3. percben veszélyeztetett, de lövését védte Hennessey, szűk tíz perc múlva David Edwards kísérleténél kell nagyot védenie Pepe Reinának. A Vörösök domináltak az első félidőben, de ez ekkor még gólban nem tükröződött. Bellamy távoli lövését fogta Henessey, Agger egy szöglet után fejelt fölé, a hajrában Bellamy szintén sarokrúgás után perdített, mellé a hosszabbításban Henderson jobb oldali löketénél sem hibázott Hennessey. A másik oldalon Fletcher fejesét és Kightly lövését lehetett feljegyezni.

A térfélcsere után gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a Liverpool, az 53. percben Adam balról ívelt be, Andy Carroll passzolta a labdát a hálóba (0-1). A pontosan egy éve igazolt csatár a bajnokságban október 29-én volt utoljára eredményes. A 61. percben Bellamy iramodott meg a bal oldalon, majd 15 méterről helyezett a hosszú alsóba, a védők és Hennessey sem voltak a helyzet magaslatán (0-2).

Carroll október 29-én volt utoljára eredményes

A Wolves inenntől kezde asszisztált a Poolnak, és a 78. percben egy kontra meghozta az újabb liverpooli gólt, Adam tette ki a labdát jobbra Kuytnek, a holland éles szögből vágta a hálóba (0-3). A Liverpool december 30-án nyert legutóbb a PL-ben, most két verség és egy döntetlen után ismét győztesen hagyta el a pályát, míg Mick McCarthy együttese már december 4. óta nyeretlen.

A Tottenham Hotspur-Wigan Athletic mérkőzésen Gareth Bale és Luka Modric góljával már a 34. percben 2-0-ra vezetett a Spurs, a walesi szélső a másoidk félidőben másodszor is beköszönt Ali Al Habsinak, James Arthur csak az eredményt tudta kozmetikázni (2-1). Harry Redknapp együttese továbbra is szorosan tapad a Manchester Unitedre.

Premier League, 23. forduló:
Tottenham Hotspur-Wigan 3-1 (2-0)
gól: Bale (29., 64.), Modric (34.), illetve McArthur (81.)
 
Wolverhampton Wanderers-FC Liverpool 0-3 (0-0)
gól: Carroll (52.), Bellamy (61.), Kuyt (78.)
 
Wolverhampton Wanderers-FC Liverpool 0-3 (0-0)
gól: Carroll (52.), Bellamy (61.), Kuyt (78.)
 
Később:
Manchester United-Stoke City
Everton-Manchester City
Swansea City-Chelsea1-1 (1-0)