Tenisz

A Roland Garros 2014-ig, a US Open 2017-ig az Eurosporton

Két nagy Grand Slam-torna közvetítési jogában született megállapodás az elmúlt napokban, így marad az Eurosporton a Roland Garros és a US Open is.

A Francia Nyílt Teniszbajnokság közvetítési jogait értékesítő MP&Silva-val 3 évre kötött megállapodást az Eurosport Csoport, míg a US Open-t értékesítő IMG Médiával 2017-ig írtak alá a szerződést.

Mindkét megegyezés az élő televíziós közvetítéseken túl (az Eurosporton és az Eurosport 2-n is), a számítógépen elérhető Eurosport Player szolgáltatásra is vonatkozik. Az Eurosport Player előfizetői továbbra is kihasználhatják a több pályás közvetítések előnyeit, ezen szolgáltatáson keresztül az általuk kiválasztott pálya meccseit követhetik élőben.

Az Eurosport Csoport régóta élvezi a Francia és az Amerikai Tenisz Szövetség bizalmát, így kézenfekvő választás volt a pán-Európai médiacsoport a jogok értékesítésekor. A szövetségek számára fontos szempont volt a teniszsport további népszerűsítése ezen nagyhagyományú eseményeken keresztül, amely az Eurosport széleskörű multimédiás felületeivel tökéletesen megvalósítható.

Geraldine Filiol, az Eurosport Csoport vezérigazgatóhelyettese elmondta: "Nagyon örülünk, hogy meghosszabbítottuk az együttműködést ezen két esemény jogtulajdonosával, akikkel erős kapcsolatot sikerült kiépítenünk az elmúlt évek során. Ezekkel a jogokkal az Eurosport megőrzi kiemelkedő szerepét a teniszvilágban. A Grand Slam-tornák közvetítései tökéletesen illeszkednek a médiacsoport multimédiás stratégiájába: az Eurosport nem csak eljuttatja ezen eseményeket a nézőkhöz, de az Eurosport Playeren keresztül választási lehetőséget is biztosít a nézni kívánt tartalom kiválasztásában."

Michel Grach, a Francia Tenisz szövetség Sajtófőnöke hozzátette: "A Francia Tenisz Szövetség 20 éve ápol különösen jó kapcsolatot az Eurosporttal, ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy újabb 3 évre hosszabbítottuk meg az együttműködésünket. A világ egyik legnagyobb sporteseménye több nézőhöz jut el Európában, mint valaha, ezzel sikerült megvalósítanunk a terjesztési stratégiánkba foglalt azon célunkat, hogy a Roland Garrost egyre több nyelven és médiafelületen keresztül elérhetővé tegyük."