Férfi kézilabda

A menetrend nem kedvező, nagyot hibáznánk, ha elkönyvelnénk az olimpiát - Mocsai

A svédországi olimpiai selejtezőcsoport sorsolását látva óvatos a magyar férfi kézilabda-válogatott kapitánya.

Mocsai Lajos óvatos a selejtezők előtt - Fotó: MTI

Áprilisban olimpiai selejtező következik a magyar férfi kézilabda-válogatott számára, Svédországban a hazaiak mellett Macedónia és Brazília csapata ellen, míg júniusban vb-selejtezős párharcban lesznek érdekeltek a mieink Norvégia együttese ellen. Ennél sokkal rosszabbul is járhatott volna a magyar együttes, de Mocsai Lajos óvatosan fogalmaz.

"Nem örülök a norvégoknak, a múltban kétszer buktunk már el ellenük ilyen párharcot, mindent megteszünk azért, hogy ezúttal ne így történjen. Az sem kedvez nekünk, hogy itthon lesz az első meccs, de ezen nem tudunk változtatni. Kiélezett csata várható, teljes csapattal nem vagyunk gyengébbek a norvégoknál. Ami az olimpiai kvalifikációt illeti, valóban járhattunk volna rosszabbul is, de azért nagyot hibáznánk, ha már elkönyvelnénk a biztos továbbjutást, kőkemény három meccs vár ránk" - jelentette ki a Népszavának a magyar kapitány.

Brazília talán szerényebb képességű a többieknél, Macedóniát pedig az Eb-selejtező során oda-vissza megverte a magyar válogatott, két győzelem pedig elég lehet a továbbjutáshoz.

"Több okból is óvatosnak kell lennünk. Először is a macedónok ötödikek lettek az Eb-n, és bár Svédországban várhatóan nem szurkol nekik minden meccsen öt-hatezer fanatikus drukker, mint Szerbiában történt, ugyanakkor pályára lép majd náluk az itthon is ismert klasszisuk, Kiril Lazarov, aki ellenünk a selejtezőkön sérülése miatt nem játszhatott. Én a brazilokat sem becsülném le, könnyen előfordulhat, hogy nem pont nélkül zárják a kvalifikációs tornát. Ráadásul a menetrend nekünk nem túl kedvező, ugyanis a macedónokkal kezdünk, a svédek pedig az utolsó körben találkoznak velük. Elvben az is előfordulhat, hogy a svéd, macedón, magyar hármas legyőzi Brazíliát, és ha egymás között körbeverés lesz, akkor a záró fordulóban a svédek dönthetik el, hogy kit visznek magukkal az olimpiára. Jó lenne ezt a szituációt elkerülni."