Utánpótlás

Róth Antal az U20-as és az U21-es válogatottnak edzőtáborozást tart

Róth Antal szövetségi edző az U20-as és az U21-es labdarúgó-válogatottnak is háromnapos edzőtáborozást tart Telkiben.

A vasárnaptól keddig tartó összetartás végén az U20-as együttes a Győr második csapatával, az U21-es csapat pedig a Siófokkal játszik tesztmérkőzést. A fiatalabb korosztály a Regionális Bajnokság tavaszi mérkőzéseire, míg az U21-es csapat az Európa-bajnoki selejtező idei összecsapásaira készül - számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.

"Az idősebb korosztályban ezúttal csak a hazai játékosokra számítok - mondta az edzőtáborról az mlsz.hu-nak Róth Antal. - Alapelv, hogy legalább NB I-es csapatok ellen játszhassunk a nemzetközi meccsek mellett, hiszen ez méltó felkészülési erőpróba a játékosok számára. Az Eb-selejtező sorozat felénél járunk, de a folytatásra még várni kell, ezért fontos, hogy folyamatos meccslehetőséget biztosítsunk a játékosoknak. Több poszton is új játékosokat próbálok ki, hiszen az olyan futballisták, akik rendszeresen szerepelnek az NB I-ben, megérdemlik, hogy megnézzem, mit tudnak nyújtani a válogatott keretnél."

Róth Antal eredetileg meghívta a gyakorlásra a debreceni Ferenczi Jánost is, de a balszerencsés védőnek szombaton, a Tatran Presov elleni edzőmérkőzésen elszakadt a bokaszalagja, már meg is műtötték.

"Az U20-as játékosok zöme még nem szerepel az NB I-ben, így számukra az ellenfél sem élvonalbeli - fogalmazott a szövetségi edző. - A folytatásban már kora tavasszal következik a Regionális Nemzetközi Bajnoksága újabb állomása, ezért fontos, hogy formában maradjon a gárda. A két korosztály közötti szoros kapcsolatot nemcsak ez a közös edzőtáborozás jelzi, hanem az is mutatja, hogy a fiatalabbak közül többen is szerepeltek már az egy évvel idősebbek között."