NHL

Charáék nyerték az All-Star gálát - videó

  • Molnár Dávid

A szombati ügyességi játékok elvesztését követően a vasárnapi All-Star gálán sikerült revánsot vennie Zdeno Chara válogatott együttesének Daniel Alfredsson kiválasztottjain. Charáék a záró játékrészben hatot rámoltak be az ellenfélnek, és ezzel 12-9-es győzelmet arattak a 2012-es, Ottawában megrendezett All-Star derbin.

Miután a szombati ügyességi játékokat Daniel Alfredsson, az Ottawa Senators csapatkapitánya által összeverbuvált együttes megnyerte, Zdeno Charáék eltökélt szándék volt, hogy az éles meccsen vágnak vissza a hazai játékosokat felvonultató ellenfélnek. Egy hatgólos harmadik harmadnak köszönhetően pedig teljesült a bosszúvágyuk.

Marian Hossa és Marian Gaborik az All-StaronAz első játékrészben bő 10 perc alatt 3-0-s előnyre tett szert Chara válogatottja, többek közt Marian Gaborik duplája révén, azonban az ottawai szurkolók legnagyobb örömére Jason Spezza gyorsan szépített, majd a harmad végére sikerült kiegyenlíteniük Alfredssonéknak. A vezetést is megszerezhették volna, azonban Steven Stamkos a neki ítélt büntetőlövést nem tudta értékesíteni Jimmy Howard ellen.

A folytatás úgy kezdődött, ahogy a kezdő játékrész: Marian Gaborik ismét betalált, és ezzel mesterhármast könyvelhetett el, amely teljesítménnyel később kiérdemelte az All-Star MVP címet. Gaborik lett egyébként a 16. játékos, aki minimum 3 gólig eljutott az All-Star meccsen, és az első Rick Nash 2008-as triplája óta. Már 5-3-ra vezetett a Chara-gárda, amikor Alfredssonék ismét elkezdték a felzárkózást: előbb Pominville szépített, majd a csapatkapitány, Alfredsson bő másfél percen belül két gólt vágott, melynek köszönhetően először és utoljára a meccs folyamán vezetett a piros mezben játszó csapat.

A záró harmadot 6-6-tal kezdték meg az együttesek, és ismét Chara egyik játékosa talált be először, ezúttal Phil Kessel volt a tettes. Később őt még további öt csapattársa követte a gólzáporosra sikeredett utolsó 20 perc során, és mint később kiderült, Zdeno Chara 53. percben esett találata - mely egyben csapata 10. találata is volt - lett végül a győztes gól.

Tim Thomas állta a sarat Charáék kapujában az utolsó harmadban, és 18 védéssel járult hozzá, hogy a kék együttes megtartsa előnyét. A bostoni kapusnak ez volt zsinórban a negyedik All-Starja, melyet a győztes csapat kapusaként játszott le.
 

NHL
All-Star
Alfredsson Csapata - Chara Csapata 9-12