Bundesliga

Hajnalék és Szalaiék is otthon gyűjtenék be a három pontot

megosztom

A Mainz hazai környezetben csap össze a Freiburggal, a VfB Stuttgart pedig a Bundesliga meglepetéscsapatát, a Mönchengladbachot fogadja a 19. fordulóban.

Mainz 05-Freiburg 15:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:1

Nem lesz könnyű dolga Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapatának. Bár a Freiburg verhető ellenfélnek tűnik, a Mainz öt mérkőzés óta nyeretlen - három döntetlent követően utolsó két bajnokiját elveszítette. Thomas Tuchel még nem tudja, hogy a hosszú sérüléséből felépülő Szalai Ádám kezdő lesz-e vasárnap.

"Gondosan mérlegelni fogjuk, mekkora kockázatot jelent őt a kezdőbe állítani - mondta a mainzi vezetőedző. - Az nagyon valószínű, hogy pályára lép, de lehet, hogy csak a második félidőben. Ádám extra segítséget jelent nekünk a csatárok között. A visszatérésében nagyon bízok, de az eufóriát korainak tartom. Kérdés, fent tudja-e tartani ezt a szintet, mert egy ilyen hosszú szünet után valamikor szokott jönni egy hullámvölgy."

A Freiburgot viszont óriási veszteség érte, mert a Newcastle United leigazolta legjobb játékosát, Papiss Cissét. A szenegáli játékosra épült a Freiburg támadójátéka egész ősszel, így a 17., azaz kiesőhelyen állló együttesnek nehéz lesz felkapaszkodnia a tabellán.

Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 17:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:2

Az előző idényben a Svábok 7-0-ra kiütötték a Borussiát, ez a Gladbach legsúlyosabb veresége a Bundesligában. Hajnal Tamás Stuttgartja utoljára hét évvel ezelőtt kapott ki a Mönchengladbachtól, így akár egyértelmű mérkőzésre is számíthatnánk. Ez azonban egészen biztosan nem így lesz, mivel Lucien Favre együttese idén 18 forduló alatt több pontot szerzett, mint tavaly az egész szezonban. A svájci szakember nagyon ütős csapatot csapatot hozott össze erre az idényre, ráadásul Bayern-veréssel kezdték a tavaszi szezont, így az önbizalmukkal sem lehet gond.

megosztom