NBA

A Sixers sztárja tripla-duplával ünnepelte születésnapját

  • Barcsai Róbert

Annak ellenére, hogy szombaton csak hat mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), nem panaszkodhatnak a szurkolók. A 35. játéknapon két tripla-duplát is láthatott a közönség, az egyiket Andre Iguodala könyvelhette el - aki ezzel stílusosan ünneplte születésnapját - a másikat pedig az újonc, Kemba Walker.

Andre Iguodala együttese, a Philadelphia hazai pályán 95-74-re verte az ezer sebből vérző Detroit Pistonst. Félidőben már 42-31-re vezetett a Sixers, majd szokásához híven ismét odatette magát a csapat a második félidő elejére, hiszen sikerült egy 8-2-es rohammal nyitniuk Iguodaláéknak, innentől kezdve pedig egy alkalommal sem tudott már közelebb kerülni a Pistons. A mérkőzés legjobbja a már említett Andre Iguodala volt, aki 10 pontja mellett 10 lepattanót és 10 gólpasszt is elkönyvelhetett.

Andre Iguodala dob kosárra a Philadelphia 76ers és a Detroit Pistons mérkőzésén az NBA-ben 2012-ben

Egy héten belül kétszer kapott ki a Charlotte a Washingtontól, ezúttal hazai pályán 102-99-re. A Bobcatsre egyébként az utóbbi időben rájár a rúd, az együttesnél sorra dőlnek ki a legjobbak, ezúttal Gerald Henderson nem játszhatott a már meglévő sérültek mellett. A hazaiaknál többen is erőn felül teljesítettek, ugyanis Byron Mullens a kispadról beállva dobott karriercsúcsot jelentő 23 pontot, míg Kemba Walker tripla-duplát ért el (20 pont, 11 gólpassz. 10 lepattanó), ami idén még nem sikerült egyetlen újoncnak sem. Walker egyébként a csapat történetének harmadik játékosa volt, aki tripla-dupláig jutott. A másik oldalon a Young-McGee duó remekelt, ketten együtt 43 egységet termeltek, ezzel hozzájárulva a Washington idei első idegenbeli sikeréhez.

Folytatódik a New York vesszőfutása, ezúttal a Houston verte 97-84-re az Anthony nélkül felálló Knicks együttesét. A New York egyébként annak ellenére nem tudott meccsben maradni, hogy a Rockets legponterősebb játékosa, Kevin Martin nem léphetett pályára. A Knicks legjobbja Amare Stoudemire volt a maga 23 pontjával, míg a hazai oldalon Chase Budinger nyújtotta a legkiválóbb teljesítményt. Budinger így értékelte csapata produkcióját: "Egyre jobban érezzük egymást, talán ennek köszönhető, hogy meccsről-meccsre egyre jobb a kispadunk."

Nem csak a Knicks, hanem a Lakers is folytatta szenvedését, Bryanték ugyanis hiába verték meg pénteken a Clipperst, szombaton Milwaukeeban már 100-89 arányú vereséget szenvedtek. Súlyosbító körülmény a Los Angeles-iek számára, hogy a Bucksban nem játszhatott sem Stephen Jackson, sem Andrew Bogut. A hazaiak egyébként nagyrészt a kispadjuknak, valamint Drew Goodennek köszönhetik a győzelmet. A kispadok háborúját 37-24-re nyerte, elsősorban Dunleavy és Ilyasova 15-15pontjának köszönhetően. A hazaiak legjobbja pedig Drew Gooden volt, aki 23 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.

Meglepően szoros mérkőzésre kényszerült a Utah Jazz, amely hazai pályán csak 96-93-ra tudott nyerni a Sacramento ellen. A mérkőzésen komoly hiányosságokat mutatott a Sacramento keretének mélysége, ugyanis a Jazz cseréi 45-13 arányban múlták fel a Kings másodhegedűseit, így Tyreke Evans hiába dobott 31 pontot, a Kings végül nem tudta legyőzni a Jazzt.

A nap zárómérkőzésére Phoenixben került sor, ahol a Suns 86:84 arányban verte a Grizzliest. Bár volt, hogy a hazaiak 16 ponttal is mentek, a Memphis szokásához híven fel tudott állni, sőt 23 másodperccel a mérkőzés vége előtt Rudy Gay még egyenlíteni is tudott, mindez azonban kevés volt, hiszen a 20 pontig jutó Jared Dudley négyből négy büntetőt is értékesített a végjátékban, így a Phoenix hagyhatta el győztesen a parkettet.

NBA
35. játéknap
Philadelphia 76ers-Detroit Pistons 95-74
Charlotte Bobcats-Washington Wizards 99-102
Houston Rockets-New York Knicks 97-84
Milwaukee Bucks- LA Lakers 100-89
Utah Jazz-Sacramento Kings 96-93
Phoenix Suns-Memphis Grizzlies 86-84