Bundesliga

A Mönchengladbach az éllovasok után eredt Stuttgartban

A Borussia Mönchengladbach magabiztosan, 3-0-ra nyert a VfB Stuttgart otthonában a német bajnokság 19. fordulójában.

Cacau nagyot küzdött a Gladbach ellen - Fotó: AFP

Bár több német sajtótermék is arról cikkezett, hogy Vedad Ibisevic érkezésével Hajnal Tamás lehet az, aki kiszorul a kezdőcsapatból, ez nem történt meg. A magyar középpályás és a bosnyák támadó is ott volt a kezdőtizenegyben a dobogóért harcoló Mönchengladbach ellen.

Már a 3. percben veszélyeztetett a Stuttgart, Harnik lövését fogta a vendégek kapusa. Méla unalomban telt az első félidő nagy része, mivel egyik csapat sem mert kinyílni, egymás hibáira vártak. A 28. percben Arango lőhetett egy szöglet után, de Hajnal a gólvonalon kirúgta a labdát.

A 31. percben Reus csavart be balról egy szabadrúgást Hanke pedig belecsúsztatott, a labda pedig a hosszú sarokban kötött ki (0-1). A 39. percben meglepő módon a meccset végigjátszó Hajnal fejelt veszélyesen 15 méterről, de ter Stegen nagy bravúrral kiütötte a labdát. A 45. percben ismét a magyar középpályás veszélyeztetett, ezúttal szabadrúgásból, de a vendégek kapusa a kapufa segítségével hárítani tudott.

Az 56. percben Ibisevic került nagy helyzetbe, de Jantschke az utolsó pillanatban menteni tudott előle. Nem sokkal később Herrmann ziccerét védte nagy bravúrral Ulreich, a Borussia kontrái életveszélyesek voltak. A 80. percben Cacau szánta rá magát lövésre, de ter Stegen magabiztosan védett. Egy percre rá el is dőlt a találkozó: Reus kapott remek labdát egy ellentámadás után, majd higgadtan gurított el a kapus mellett (0-2). A 84. percben tovább nőtt a vendégek előnye, Herrmann passzolta be hajszálpontosan a labdát,  de Camargo pedig bepöckölte azt  a kapuba (0-3). A Mönchengladbach győzelmével mindössze egy ponttal van lemaradva a három éllovastól.

 

Bundesliga
19. forduló
VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 0-3
Gólszerző: Hanke (31.), Reus (81.), de Camargo (84.)