Tenisz

Azarenka máris állami kitüntetést kapott hazájában

megosztom

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntője után Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök sms-ben azonnal gratulált Viktorija Azarenkának, az ország első Grand-Slam-győztesének. Fehéroroszországban nagy ünnepséget szerveznek a 22 éves teniszezőnő tiszteletére, aki máris magas állami kitüntetésben részesült.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök sms-ben azonnal gratulált Viktorija Azarenkának, az ország első GS-győztesének.

"Vika, te vagy nemzetünk büszkesége, országunkat elkápráztatta győzelmed, amellyel beleírtad magad Fehéroroszország és az egyetemes sport történetébe" - üdvözölte Azakrenka sikerét a fehérorosz diktátor hivatalos közleményében. "A nép lélegvisszafojtva követte a mérkőzéseidet és szurkolt neked. Ezeken a hideg januári napokon meggyújtottad a fényt a fehérorosz szívekben győzelmeddel. Még egyszer szeretnék gratulálni a hatalmas sikerhez!"

A 14 éves korától Egyesült Államokban élő Azarenka első útja miden bizonnyal hazájába vezet, ahol nagy pompával készülnek köszöntésére, és máris magas állami kitüntetést kapott.

A fehérorosz hölgy a melbourne-i fináléban két sima játszmában győzött az orosz Marija Sarapova ellen, ezzel az Australian Open serlege mellett a világranglista-elsőséget is bezsebelte, hétfőtől a dán Caroline Wozniacki helyét foglalja el.

megosztom