Serie A előzetes

A Juventus hazai pályán mutat valamit az Udinese ellen?

Mivel a Serie A idei szezonjának 1. fordulóját csak decemberben játszották le, alig több mint egy hónap után ugyanazokat a párosításokat találjuk a programban. Közülük a 20. fordulóban a Juventus-Udinese találkozó emelkedik ki a szombati játéknapon.

Juventus-Udinese
20:45 Digi Sport
Hathárom-tipp: 1

Karácsony előtt elképesztően gyenge színvonalú, 0-0-ra végződő mérkőzést játszott a két zebramezes csapat, úgyhogy csak reméljük, hogy legalább az Udinében visszafogott Juventus kezdeményezőbb lesz. A hangulat biztosan rendben van a torinóiaknál, hiszen szerdán 3-0-ra verték a Romát a kupában, ugyanakkor nem biztos, hogy a legerősebb felállásban lépnek pályára, ugyanis Simone Pepe és Claudio Marchisio játéka is kérdéses sérülés miatt.

A Juventus és az Udinese játékosa küzdenek a labdáért a Serie A-ban 2011-ben Udinében

A másik oldalon nem sérülések, hanem az Afrikai Nemzetek Kupája miatt nem teljes a keret, a kontinestornán szereplők közül Kwadwo Asamoah hiányozhat a legjobban Francesco Guidolin csapatából.

Sokgólos meccsre nem számíthatunk, hiszen a két legjobban záró védelemmel rendelkező csapat csap össze, a Juventus például csak két gólt kapott a legutóbbi hét bajnokiján. A torinói együttes még mindig veretlen a Serie A-ban, de mivel a Napolival, a Cagliarival és az Atalantával együtt a legtöbb döntetlent játszotta, csak egyetlen pont az előnye a Milan, és három egység az Udinese előtt.

Catania-Parma
18:00 Digi Sport
Hathárom-tipp: X

A kora esti mérkőzés legnagyobb érdekessége az lehet, hogy a hazaiaknál mennyire fog hiányozni Maxi López, aki a tavaszi szezont a Milanban tölti, és az előző két szezonban összesen 19 gólt rúgott a szicíliai együttesben. Vincenzo Montella csapatának szerencséje lehet azzal, hogy az idegenben eddig nem sokat mutató Parma (1 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség) lesz az első ellenfelük a csatár nélkül.