Férfi kézilabda Eb

Visszafordítják a határról a horvát szurkolói buszokat

  • MTI
megosztom

Kétórás várakozás után a szerb rendőrség visszafordította a határról azt a körülbelül kétszáz fős, horvát szurkolókból álló csoportot, amely pénteken délután indult el Zágrábból Belgrád felé a férfi kézilabda Európa-bajnokság esti, szerb-horvát elődöntőjére.

A zágrábi Dinamo labdarúgóklub drukkerei szervezetten keltek útra a horvát rendőrség különleges egységének kíséretében. Többségük az elhíresült Bad Blue Boys szurkolócsoport tagjai.
    
A Vecernje novosti belgrádi lap értesülése szerint a fővárosi Aréna sportcsarnokba csupán körülbelül kétszáz horvát drukkert engednek be, s ők már Zimonyban (Zemunban) tartózkodnak egy elzárt helyen, és csak este nyolc órakor szállítják őket szervezetten a mérkőzés színhelyére.
    
Horvát források szerint a visszafordított szurkolóknak csak egy része rendelkezett belépővel a 20:15 órakor kezdődő meccsre. Előzetes hírek szerint a három horvát autóbusz felvezetését a határon szerb rendőröknek kellett volna átvenniük.
    
Pénteken, a kora délutáni órákban a szerb rendőrség a batrovaci határátkelőnél két autóbusznyi horvát szurkolót már visszafordított, mert nekik sem volt belépőjegyük a mérkőzésre.
    
Milorad Veljovic, a szerb és Drazen Vitez, a horvát rendőrség igazgatója, illetve ügyvezető igazgatója Belgrádban azt üzente a szerb és a horvát szurkolóknak, hogy "huligánoknak nincs helyük a mérkőzések színhelyén". Egyetértően úgy nyilatkoztak, hogy Szerbiának és Horvátországnak, de a két ország rendőrségének és sportéletének is az az érdeke, hogy a ma esti találkozó rendben és békében teljen el és "a sportcsarnokból száműzni kell a politikát".
    
Az újvidéki Felsőbb Bíróságon időközben pénteken megkezdődött a 13 őrizetbe vett szerb randalírozó kihallgatása - őket a horvát szurkolók elleni, kedd esti támadásokkal gyanúsítják. Három gyanúsítottat még keres a rendőrség.

megosztom