NHL

Lezajlott az All-Star draft

  • Molnár Dávid

Idén is két kiválasztott csapatkapitány verbuválhatta össze az All-Star kereteket, a megtiszteltetés idén a Boston és az Ottawa csapatkapitányát, Zdeno Charát, illetve Daniel Alfredssont érte.

Brendan Shanahan, a liga jelenlegi fegyelmi bizottságának elnöke, még tavaly lobbizott az All-Star keretek kialakításának megújításáért, és úgy tűnik, hogy az NHL-nek megtetszettek Shanahan ötletei, hiszen idén is folytatták a tavaly megkezdett hagyományt. Az All-Star kereteket így már nem főcsoportonként különítik el, hanem az alapján, hogy a két csapatkapitány, a bostoni Zdeno Chara, illetve az ottawai Daniel Alfredsson milyen játékosokat választ ki a saját keretébe. Nem mellesleg a csapatok nevei is a csapatkapitányokra utalnak - Chara és Alfredsson Csapata - az eddig megszokott Nyugati, illetve Keleti All-Star helyett.

Alfredsson választ csapatot az NHL All-Star gálája előtt

Zdeno Chara választhatott először, és ezzel a megtiszteltetéssel Pavel Dacjukot csábította csapatához. A későbbi körökben csatlakozott a kerethez a bomba formában lévő Jevgenyij Malkin, a két chicagói klasszis, Marian Hossa, valamint Patrick Kane is többek között. Nem okozott senkinek sem meglepetést, hogy Alfredsson az összes ottawait beválasztotta saját keretébe: Erik Karlsson, Jason Spezza és Milan Michalek mellett azonban a liga két legveszélyesebb észak-amerikai játékosa is Alfredsson csapatát fogja erősíteni, név szerint Claude Giroux a Philadelphiából, valamint a gólkirályi címre hajtó Steven Stamkos a Tampa Bayből. Idén a Sedin-ikreket sem választották szét, mindkettőjüket Alfredsson választotta ki.

Az All-Star hétvége a szombati ügyességi veresenyekkel fog megkezdődni, ahol többek között eldől, hogy kié a liga legerősebb lövése, ki lő legpontosabban, ki a leggyorsabb játékos, illetve a leggyorsabb kapus, valamint végezetül a trükkverseny is megrendezésre kerül, ezúttal Alekszander Ovecskin őrült és vicces megmozdulásai nélkül.

NHL
Az All-Star gála keretei
Chara csapata Alfredsson csapata
Pavel Dacjuk Erik Karlsson
Tim Thomas Jason Spezza
Jevgenyij Malkin Jonathan Quick
Marian Hossa Claude Giroux
Kimmo Timonen Kris Letang
Corey Perry Steven Stamkos
Carey Price Brian Elliott
Phil Kessel Shea Weber
Ryan Suter Daniel Sedin
Jimmy Howard Dan Girardi
Brian Campbell Keith Yandle
Patrick Kane Milan Michalek
Dion Phaneuf Henrik Sedin
Jarome Iginla James Neal
Dennis Wideman Alex Edler
Marian Gaborik John Tavares
Jordan Eberle Scott Hartnell
Tyler Seguin Jason Pominville
Jamie Benn Logan Couture
Colin Greening* Sean Couturier*
Gabriel Landeskog* Carl Hagelin*
Ryan Johansen* Nick Johnson*
COdy Hodgson* Matt Read*
Luke Adam* Craig Smith*
Raphael Diaz* Justin Faulk*
A *-gal jelölt újoncok csak a szombati ügyességi versenyeken vesznek részt.