Rövidpályás gyorskorcsolya Eb

Keszler a legjobb magyar 1500-on

  • MTI

A tizedikként végzett Keszler Andrea szerepelt a legjobban 1500 méteren a magyar versenyzők közül a rövidpályás gyorskorcsolyázók csehországi Európa-bajnokságának pénteki nyitónapján.

A nemzetközi szövetség (ISU) hivatalos honlapja szerint Heidum Bernadettet az elődöntős futamában szabálytalanság miatt megbüntették, Lajtos Szandra utolsóként zárt saját hatosában, míg Keszler harmadikként ért célba, de a döntőbe csak az első két helyezett léphetett tovább.
    
A férfiaknál Liu Shaolin Sándor már a selejtezőben búcsúzott, Béres Bence az elődöntőben fejezte be szereplését, s összesítésben 15. lett az 50 korcsolyázót felvonultató mezőnyben.
    
A nőknél tehát Keszler a 10., Lajtos a 16., Heidum pedig a 18. pozícióból, a férfiaknál Béres a 15., Liu a 33. helyről várja a szombati folytatást.
    
A Keszler, Heidum, Lajtos, Tóth Patrícia összetételű női váltó futamát megnyerve jutott a szombati elődöntőbe, ahol Hollandia, Oroszország és Bulgária lesz az ellenfele. A Béres, Liu, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű férfi staféta az oroszok és a lengyelek mögött harmadik lett, így nem folytathatja tovább a küzdelmet.
    
A kontinensviadal programja szombaton az 500 méteres egyéni versennyel, és a váltók elődöntőivel folytatódik.