Australian Open

Bármi történt a meccs közben, Murray utána már áradozott Lendlről

A brit Andy Murray óriási csatában, öt szettben kapott ki a tenisz Australian Open férfi versenyének elődöntőjében Novak Djokovicstól, de elmondása szerint nem adja fel a reményt, hogy egyszer Grand Slam-győztes lesz, és ebben, valamint a játéka javulásában új edzőjének, Ivan Lendlnek nagy szerepe van.

Murray kifejezetten gyengén, ötlettenül játszva veszítette el az első játszmát Djokovics ellen, és egyes beszámolók szerint ekkor dühében kiszólt az őt néhány hete felkészítő, egykori nyolcszoros GS-bajnok Ivan Lendlnek, hogy "Ki vagy rúgva!"

Andy Murray nyilatkozik a Novak Djokovics elleni mérkőzése után az Australian Openen 2012-ben

A brit játéka ezután feljavult, és végül csak hajszálon múlt, hogy nem ő jutott tovább a vasárnapi fináléba. A meccs után pedig már nagyon pozitívan nyilatkozott edzőjéről: "Úgy érzem, sokat segít, amikor egy ilyen valakire nézhet fel az ember a lelátóra. Szeretném meghálálni azt a hitet, amit ő mutatott, amikor elvállalta, hogy velem dolgozik. Remélem, hogy elégedett volt a teljesítményemmel, és remélem, hogy a Roland Garroson egy kicsivel még jobb leszek."

Érdekesség, hogy Lendl is hasonlóan kezdte Grand Slam karrierjét, mint Murray, hiszenn 1981-83 között négy döntőt veszített el, mire az elsőt meg tudta nyerni Párizsban. Ezt követően még hét finálét nyert meg, de hetet el is veszített olyan nagyságok ellen, mint John McEnroe, Mats Wilander, Boris Becker és Pat Cash. Ráadásul első győzelme alkalmával ugyanúgy 24 éves volt, mint most Murray, azaz a skót sem késett még le semmiről.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!