Férfi kézilabda Eb

A szerbek nyerték a délszláv rangadót

A házigazda szerb kézilabda-válogatott parázs mérkőzésen 26-22-re legyőzte a horvátokat a férfi kézilabda Európa-bajnokság második elődöntőjében, és készülhet a dánok elleni vasárnapi fináléra.

A hazai közönség előtt szereplő szerb együttes lesz a dán válogatott ellenfele a férfi kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi fináléjában, miután a pénteki második elődöntőben négy góllal nyert Belgrádban a horvát csapat ellen.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, horvát gólt rendre szerb válasz követett, a házigazdák csak egyszer vezettek az első felvonásban. A horvátok mehettek előnnyel a szünetre, de Marko Vujin a félidő végén szerzett két gólja miatt csak minimálissal (13-14). A szerbek kapusteljesítménye rendkívül gyenge volt, már néhány sikeres védés fordított állást is eredményezhetett volna.

A második félidőben viszont nagyot fordult a mérkőzés, a hazai biztatást élvező szerbek gyakorlatilag lesöpörték a horvátokat, és Darko Sztanics is parádézott a kapuban. A félidő elején egy 3-0-ás rohammal Vujinék megfordították az állást, és innentől a horvátok futottak az eredmény után. 21-17-nél Marko Kopljar még visszahozta a vendégreményeket, de Vujin és Momir Ilics vezérletével Szerbia már 25-20-ra vezetett, Balicék már csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

Vasárnap Szerbia-Dánia mérkőzést rendeznek a fináléban, a bronzéremért a horvátok a spanyolokkal csapnak össze.

Eredmények:
Elődöntő:
Szerbia-Horvátország 26-22 (13-14)
Korábban:
Dánia-Spanyolország 25-24 (12-10)
Az 5. helyért:
Macedónia-Szlovénia 28-27 (16-12)
 
További program:
Vasárnap (Belgrád):
A 3. helyért: Spanyolország-Horvátország 14:30 ó
Döntő: Szerbia-Dánia 17 ó
 
A már biztos helyezések:
5. Macedónia, 6. Szlovénia, 7. Németország, 8. MAGYARORSZÁG, 9. Lengyelország, 10. Izland, 11. Franciaország, 12. Svédország, 13. Norvégia, 14. Csehország, 15. Oroszország, 16. Szlovákia