Australian Open

Sarapova harapott jobban - újra döntős az orosz

  • VNA

Nagy küzdelemben az orosz Marija Sarapova győzött az Australian Open második női elődöntőjében.

Az Australian Open második női elődöntője is három játszmában dőlt el, ahol az orosz Marija Sarapova kerekedett felül, így ő készülhet a Viktorija Azarenka elleni szombati finéléra. A cseh Petra Kvitvá elleni mérkőzés azért is volt különleges, mert ők ketten tavaly éppen a wimbledoni döntőben találkoztak egymással. Most Sarapova kezdett jobban, aki egy gyors brékváltást követő 2-2-es állásról viszonylag hamar, 6-2-re megnyerte az első szettet. A második játszmában alaposan feljavult a második helyen kiemelt cseh játékos adogatása, aki az egyenlítés után a döntő szettben is erősebbnek tűnt.

Sarapova harmadszor jutott be az Australian Open döntőjébe - Fotó: australianopen.com

Brékelőnyben azonban saját adogatásánál (15-30-nál) kettőshibát ütött, ez pedig annyira megzavarta őt, hogy rögtön elveszítette az adogatását is. A két játékos aztán 4-4-ig együtt haladt, amikor Sarapova nagy küzdelemben hozta a saját szerváját. Kvitovának a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia, de nem járt sikerrel. Nem bírta ugyanis elviselni a rá nehezedő nagy nyomást, így elveszítette a mérkőzést. A két óra 12 percig tartó találkozó szorosságára jellemző, hogy Sarapova a megszerzett pontok tekintetében csak kettővel (86-84) múlta felül ellenfelét.

Marija Sarapova 2007 és 2008 után most harmadszor jutott be az Australian Open döntőjébe. A korábbi két alkalom közül egyszer (2008) már sikerült megnyernie az esztendő első Grand Slam-versenyét.

Australian Open eredmények
Női egyes, elődöntő
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 3.) - Kim Clijsters (belga, 11.) 6:4, 1:6, 6:3
Marija Sarapova (orosz, 4.) - Petra Kvitová (cseh, 2.) 6-2, 3-6, 6-4

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!