Atlétika

Radcliffe még London után is folytatná

  • VNA

A 38 éves Paula Radcliffe a londoni olimpia után sem tervezi még a visszavonulást - Rio de Janeiro is célkeresztbe került nála.

Élete nagy versenyét futhatja a nyáron Paula Radcliffe, aki több rosszul sikerült olimpia után most hazai közönség előtt, Londonban kárpótolná magát egy olimpiai éremmel. A 38 esztendős futónő azonban még nem tervezi karrierje végét, a londoni eredménytől függetlenül biztosan továbbra is futni fog. „Biztos vagyok benne, hogy nem ez az olimpia lesz az utolsó versenye. Addig fogom folytatni, amíg a szervezetem engedi a futást és az edzést. Nem vagyok benne biztos, hogy Rio de Janeiroban is ott lehetek-e, de akár még az is elképzelhető” - nyilatkozta egy videó konferencián keresztül a Kenyában edzőtáborozó Radcliffe.

Radcliffe imád futni, így London után is versenyezni szeretne - Fotó:AFP

A jellegzetes (fej)mozgásáról messziről felismerhető brit futónő szeptemberben harmadik lett a Berlin maratonin, amivel kvalifikációs szintet futott az idei játékokra. Azóta átesett egy kisebb láb-műtéten, de már jobban van és mostantól már csak az olimpiai felkészülés lebeg a szeme előtt. Radcliffe Londonban már az ötödik olimpiáján szerepelhet.