Australian Open

Nadal nagy csatában legyőzte Federert és bejutott a döntőbe

Nagy küzdelemben Rafael Nadal győzött a remekül kezdő Roger Federer ellen az Australian Open első férfi elődöntőjében.

Nadal

Rafael Nadal az elődöntőben nagy ellenfelével, a svájci Roger Federerrel találkozott. Kettejük párharcában a spanyol vezetett 17-9-re, de utolsó meccsüket, a novemberi ATP-vb-n Londonban a svájci nyerte 6:3, 6:0-ra. Remekül kezdte a mérkőzést Federer, megnyerte a saját adogatását, rögtön elvette a spanyolét, majd újra simán bezsebelte a sajátját, így 3-0-val kezdődött a találkozó.

Ezt követően mindketten megnyerték a saját game-jeiket, a svájci nagyon magabiztos volt, ütései rendre precízek voltak. Nadal ugyanakkor - szokásához híven - gyengén kezdte az összecsapást, rengeteg pontatlanság jellemezte a játékát a kezdeti percekben. A spanyol fél óra elteltével magára talált, visszavette az elvesztett adogatását, így 4-4-re álltak a felek. Ezt követően nem hibáztak, 6-6 után pedig a rövidítésben Federer minden adogatását hozta, ezzel megnyerte az első játszmát.

A második játszma egészen furcsán kezdődött: mindketten semmire vesztették el saját játékukat. Ezután 3-2-ig fej-fej mellett haladtak, majd Federer kisebb hibáját kihasználta Nadal: elvette riválisa adogatását egy gyönyörű labdamenet végén. Jött a kötelező tüzijáték, ami teljesen megzavarta Roger Federert, így simán nyerte a második játszmát Nadal és egyenlített.

A harmadik szettben 3-3-ig mentek egymás mellett, majd Federer meg tudta lepni Nadalt és elvette az adogatását. A spanyol azonban lépett, a következő játékot egyből visszavette, így 4-4-nél kezdődhetett minden előlről. Ebben a szettben is rövidítés döntött, ahol Nadal elhúzott 6-1-re, de Federer 6-5-re fel tudott jönni, a spanyol azonban hozta az utolsó szerváját, ezzel a játszmát is.

Amikor a negyedik szett elkezdődött, Federer 25 ki nem kényszerített hibánál járt, Nadal még a felét sem érte el ennek. A negyedik szettben 4-4-ig itt is mindenki hozta a saját játékát, ám Nadal a legjobb pillanatban vette el a svájciét és adogathatott a mérkőzésért. Hatalmas küzdelem után, de sikerült megnyernie a saját játékát a spanyolnak és ezzel bejutott a döntőbe.

Australian Open
elődöntő, férfi egyes
Rafael Nadal-Roger Federer 6:7, 6:2, 7:6, 6:4

 

 

 

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!