NB II

Három góllal győzött az NB II-es válogatott a Rubin Kazany II ellen

Második mérkőzésén fölényes győzelmet aratott az NB II-es labdarúgó-válogatott a törökországi Belekben, 3-0-ra nyert a Rubin Kazany második csapata ellen.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az eredetileg szerdára tervezett mérkőzést részben a rossz időjárás miatt játszották csütörtökön.
 
Dárdai Pál szövetségi edző ezúttal Somodi Bencét állította a kapuba (hétfőn, az azeriek elleni 1-1-es mérkőzésen Szántai Levente védett), a mezőnyjátékosok közül elsősorban a hét elején kevesebb szerephez jutottak kerültek a kezdőcsapatba. Az azeriek elleni kezdő tizenegyből a csapatkapitány Makra Zsolt, valamint Preklet Csaba és Varga Tamás tartotta meg a helyét.

A szövetségi edző értékelése szerint ismét kellett néhány perc, hogy a csapat lábra kapjon, de aztán felülmúlta a néhány rutinosabb játékossal „megerősített”, fiatal orosz csapatot. Dárdai Pál örömmel látta viszont az edzéseken gyakoroltakat, s újra köszönetét fejezte ki játékosai klubedzőinek, akik remekül felkészített játékosokat adtak a válogatottnak.

A mérkőzés első gólját a 32. percben Sós Márkó szerezte, majd kevéssel az első játékrész vége előtt, a 44. percben Szekér Dávid növelte az előnyt. A második félidő egyetlen gólját a 74. percben a csereként beállt Rácz Ferenc szerezte.

A csapat legközelebb szombaton játszik mérkőzést.

Magyar NB II-es válogatott – Rubin Kazany II 3-0 (2-0)
A magyar csapat összeállítása a következő volt: Somodi Bence – Fazakas Géza (Kornis Attila, 60.), Preklet Csaba, Makra Zsolt, Szekér Dávid (Czár Richárd, 65.) – Bognár István (Bene Attila, 46.), Sós Márkó (Petneházi Márk, 65.), Kónya Márk (Oláh Gergő 46.), Zámbó Bence – Varga Tamás (Rácz Ferenc, 46.), Kenderes Zoltán (Mundi Roland, 46.).