Serie B

Bemutatták Simon Ádámot, a Bari új igazolását

A 46-os mezt választotta a magyar játékos

Az olasz élvonalbeli Palermo vezetősége hétfőn megállapodott a másodosztályú Bari elöljáróival Simon Ádám utánpótlás-válogatott középpályás kölcsönadásáról.

Bemutatták Simon Ádámot, a Bari új igazolását"Nagyon boldog vagyok, hogy a Barihoz kerültem, számomra ez egy nagyon nagy lehetőség. Amikor Olaszországba érkeztem, az volt a célom, hogy a lehető legtöbb időt töltsem a pályán, de sajnos a dolgok másként alakultak. Élni szeretnék ezzel az eséllyel. Ha nekem jól megy a játék, abból a Bari is profitálhat. Ráadásul végre megismerhetik a nevem Olaszországban. Azonnal bevethető vagyok, úgy érzem, erőnlétileg nincs lemaradásom. Folyamatosan edzésben voltam, igaz a primavera találkozók mellett tétmeccset nagyon régen, legutóbb még októberben játszottam a válogatottban. Palermóban beszélgettem Donatival, és ő azt mondta, jól fogom érezni magam Bariban, hiszen egy gyönyörű városba kerülök" - nyilatkozta a Serie B-s klub internetes oldalának Simon Ádám, aki Koman Vladimir, Rudolf Gergely és Gosztonyi András után - három év alatt - a Bari negyedik magyar játékosa lett.

A 21 éves középpályás még tavaly nyáron került a Serie A-ban szereplő Palermóhoz, de a szicíliai együttesben nem jutott játéklehetőséghez, ezért adták kölcsön. "Beszéltem jó barátommal, Komannal, aki két évvel korábban játszott itt, és ő is azt mondta, hogy remek helyre kerülök, hiszen nagyon szép a város. Külön kiemelte a fantasztikus szurkolótábort"- ezt már az Il Quotidiano Italiano című olasz lapnak mondta az U21-es válogatott játékos. Simon Ádám a szezon végéig, vagyis nyárig került kölcsönbe az olasz másodosztályban pillanatnyilag a 13. helyen álló Barihoz.