Australian Open

Azarenka életében először jutott Grand Slam döntőbe

  • VNA

A fehérorosz Viktorija Azarenka három játszmában győzött a címvédő Kim Clijsters ellen, így bejutott az Australian Open döntőjébe.

Az Australian Open első női elődöntőjében a címvédő Kim Clijsters ellenfele a fehérorosz Viktorija Azarenka volt. A harmadik helyen kiemelt Azarenka az első szettet 49 perc alatt nyerte 6-4-re, a második játszmában viszont sokkal idegesebben játszott és többször is elbukta az adogatását. Mivel Clijsters 6-1-el tudott egyenlíteni, ekkor úgy tűnt, hogy a belga játékos futhat neki nagyobb esélyekkel a döntő szettnek. A szett elején Azarenka elvette ellenfele adogatását, majd az sem zavarta meg, hogy Clijsters gyorsan visszavette azt.

Azarenka életében először jutott el egy Grand Slam torna döntőjébe - Fotó:australianopen.com

Hamarosan ugyanis ismét Azarenka került előnybe, aki aztán a mérkőzésért is adogathatott. "Úgy éreztem, hogy a karjaim 200 kg-ot nyomnak, és legalább 1000 kg vagyok. Nem is hiszem el, hogy vége van. Egyszerűen csak sírni akarok" - mondta a Rod Laver Arena közönsége előtt közvetlenül a mérkőzés után a végül győztes fehérorsz játékos, aki ezzel élete első Grand Slam-torna döntőjére készülhet. A statisztika jól mutatja, hogy mindkét játékos mennyire ideges volt az elődöntőben. Azarenka ugyanis 20 nyerő ütés mellett 40 ki nem kényszerített hibát mutatott be, ugyanez a mutató Clijsters esetében 26-44 lett.

Azarenka ellenfele a másik elődöntő, a Marija Sarapova - Petra Kvitová párharc győztese lesz a szombati fináléban.

Australian Open eredmények
Női egyes, elődöntő
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 3.) - Kim Clijsters (belga, 11.) 6:4, 1:6, 6:3
Marija Sarapova (orosz, 4.) - Petra Kvitová (cseh, 2.) később

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!