Olasz Kupa

A Milan a korai kapott gól ellenére is simán kiejtette a Laziót

Az AC Milan 3-1-re nyert a vendég Lazio ellen a labdarúgó Olasz Kupa csütörtöki negyeddöntőjében. A rómaiak az 5. percben Cissé góljával meglepték a házigazdát, de a vörös-feketék négy perc alatt megfordították a mérkőzést, és végül meglepően simán masíroztak be a négy közé, ahol a Juventus lesz az ellenfelük.

Robinho egyenlített ki, a Milan végül simán nyert

Egyik csapat sem a legerősebb összeállításban vágott neki az összecsapásnak, a Milan tűnt tartalékosabbnak. Mozgalmasra sikeredett az első félidő, 2. percben Robinho máris veszélyeztetett, kissé balról lőtt, a labda Diakité labán is megpattant, Marchetti magabiztosan védett. Az 5. percben meglepetésre már a Lazio vezetett, González passzolt középre jobbról, Djibril Cissé 12 méterről, kapásból vágta a labdát a jobb alsóba (0-1). A francia csatár szeptember 15. után volt ismét eredményes.

A 8. percben Lulic riogatta Ameliát, a másik oldalon Mark van Bommel lőtt jócskán fölé, aztán az első negyedóra végén egyenlített a Milan, Abate adott be jobbról, Merkel továbbcsúsztatta, Robinho jobbról a léc alá vágta (1-1). Pár perc múlva már a hazaiak vezettek, Seedorf becsapta védőjét, majd 14 méterről, kissé balról bombázott a hálóba (2-1).

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, González fejesénél Amelia védett bravúrral, Robinho Diakitétől szerzett labdát, de kisodródott jobbra és éles szögből az oldalhálót találta el, a 39. percben Cissé jobbról rúgott bele borzalmasan a labdába. A 44. percben Hernanes 19 méterről, kissé balról csavart kapura egy szabadrúgást, Amelia megint nagyot védett, a szöglet után Cissé volt ismét pontatlan, majd Seedorf labdájáról maradt le a kapu előtt Merkel.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan kiegyenlített volt, de sokáig nagyobb helyzet nélkül. Az idő múlásával a szabálytalanságok is megszaporodtak, a 61. percben André Dias kevert le hátulról jókora pofont van Bommelnek, de megúszta piros, sőt sárga nélkül is.

A 65. percben El Shaarawy lőtt fölé 14 méterről, fordulásból. Edy Reja Miroslav Klose, Massimiliano Allegri Zlatan Ibrahimovic becserélésével próbált újítani, több-kevesebb sikerrel. A rómaiak átlövésekkel próbálkoztak, a 74. percben Cissé tüzelését kellett kiszednie a léc alól Ameliának,

A vörös-feketéknél a 19 éves El Shaarawy akart nagyon bizonyítani, de újabb ziccert szórakozott el, 9 méterről, középről, gurított a jobb alsó mellé. Végül Ibrahimovic állította be a végeredményt, Emanuelson indította a svédet, aki egyedül vihette kapura a labdát és helyezett a bal alsóba (3-1).

A gyors kapott gól ellenére a Milan összességében különösebb megerőltetés nélkül győzte le a Laziót, és jutott a legjobb négy közé, ahol a Juventusszal csap össze a döntőért.

Olasz Kupa, negyeddöntő:
Milan-Lazio 3-1 (2-1)
Gólszerző: Robinho (14.), Seedorf (18.), Ibrahimovic (84.), illetve Cissé (5.)
 
Szerdán:
Napoli-Internazionale 2-0 (0-0)
Chievo-Siena 0-1 (0-0)
Kedden:
Juventus-AS Roma 3-0 (2-0)
 
Az elődöntőben:
Juventus-Milan
Siena-Napoli
 
A döntőbe jutás két mérkőzésen dől el, az első felvonást február 8-án, a visszavágókat március 21-én rendezik.