Australian Open

A baba vagy a rekord jön előbb?

  • VNA

Új páros Grand Slam rekordot érhet el az amerikai Bryan testvérpár, ha megnyeri a férfi párosok döntőjét.

Új páros Grand Slam rekordot érhet el az amerikai Bryan testvérpár, ha megnyeri a férfi párosok döntőjét.

Új rekordot állíthat fel hamarosan a férfi párosoknál az amerikai Bryan testvérpár. Bob és Mike ugyanis újra döntőbe jutott az Australian Openen, és amennyiben a szombati fináléban is győz, akkor 12. Grand Slam-győzelmét szerezheti meg. Bob számára izgalmasnak ígérkezik a hétvége, felesége, Michelle ugyanis első gyermekük (egy kislány) születését várja otthon Miamiban, és állítólag már az elődöntős mérkőzésük során is fájdalmai voltak. A szülés ugyan pont a döntő napjára van kiírva, de a baba lehet, hogy megvárja az édesapát. „Hiába mondom neki, hogy ne nézze a meccseket, mert attól felgyorsul a szívverése, és emiatt a szülés is beindulhat. A baba tudja, hogy néhány nap múlva otthon leszek, és meg fog engem várni” - nyilatkozta mosolyogva Bob Bryan. 

Nem sokon múlott persze, hogy az apaszerepre már régóta készülő páros-specialista nem egy Floridába tartó repülőn ül mostanság. Az első helyen kiemelt testvérpár ugyanis a Lindstedt-Tecau svéd-román kettős ellen a döntő játszmában 2-5-nél mérkőzéslabdát is kénytelen volt hárítani az elődöntőben. A döntő sem lesz persze egyszerű feladat, mert bár kiemelési szám nélküli ellenfelük lesz, de az indiai Leander Paes és a cseh Radek Stepanek kettőse mégsem véletlenül jutott el a fináléig.

Jelenleg amúgy a Bryan-testvérek 11 Grand Slam-elsőséggel állnak, ugyanannyival, mint a szintén rekorder ausztrál Mark Woodford és Todd Woodbridge. Az utóbbi kilenc évből most nyolcadszor jutottak el Melbourne-ben a döntőbe, és amennyiben nyernek, akkor 2006, 2007, 2009, 2010 és 2011 után hatodszor lehetnek az Australian Open bajnokai. Bármi is történjen azonban a szombati döntőben, Bob Bryan az elsők között lesz, akik vasárnap hajnalban elhagyják Melbourne városát.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!