Australian Open

Sarapova és Kvitová is hozta a kötelezőt - egymás ellen elődöntőznek

  • VNA

A szerdai nap két női negyeddöntője nem alakult szorosan, Petra Kvitová és Marija Sarapova is simán ment tovább.

A második helyen kiemelt Petra Kvitová és a negyedik helyen rangsorolt Marija Sarapova is magabiztos játékkal, két játszmában jutott be az elődöntőbe az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. Az orosz játékos honfitársát, Jekatyerina Makarovát verte meg 6:2, 6:3-ra, míg a cseh teniszező az olasz Sara Errani ellen győzött 6:4, 6:4-re.

A világranglitsa második helyén álló Kvitová ezúttal nem játszott igazán jól, de a jó játékosok sajátja, hogy ilyenkor is képesek továbbjutni. A cseh játékos Errani elleni sikerével életében harmadszor (a 2010-es és 2011-es wimbledoni tornák után) jutott be egy Grand Slam torna elődöntőjébe. A negyeddöntőben Kvitová nem szervált jól, hiszen ellenfele 11 alkalommal is bréklabdához jutott, amiből négy alkalommal el is vette a cseh szerváját. Igaz Errani sem volt túl erőteljes ebben a vonatkozásban, ő ugyanis hat alkalommal nem tudta megnyerni a játékot adogatóként.

Petra Kvitová először jutott elődöntőbe Melborune-ben - Fotó: australianopen.com

"Eleinte ideges voltam, mert tudtam, hogy mindenki könnyű mérkőzésre számít. Talán tudat alatt sokat gondoltam arra, hogy könnyű a sorsolásom és ezért nem tudtam könnyebben győzni. Sara ezúttal is remekül küzdött, kiváló tornát teljesített Melbourne-ben" - nyilatkozta a tavalyi wimbledoni bajnok. A második szett kifejezetten nehezen alakult Kvitová számára, aki 1-4-es állásról volt kénytelen fordítani.

A nap másik mérkőzésén orosz rangadót rendeztek, ahol a két napja Serena Williamset legyőző orosz Jekatyerina Makarova már nem tudta folytatni eddigi bravúros menetelését. Honfitársa, Marija Sarapova ugyanis túl jó volt ezúttal, így nagyon simán, alig 87 perc alatt 6-2, 6-3-ra győzött ellene. "Néhány héttel a torna előtt már éreztem, hogy újra friss vagyok, és boldogan játszom, ami kifejezetten bíztatónak tűnt" - nyilatkozta a találkozó után Sarapova, aki az Australian Open előtt még bokasérüléssel is küzdött, de ennek semmi nyoma sem látszott a Rod Laver Arénában.

Sarapova magabiztos meneteléssel jutott el a legjobb négyig - Fotó:australianopen.com

A világranglista 56. helyén álló (ez a helyezés hétfőtől alaposan megváltozik majd) Makarova elégedett lehet mostani menetelésével, hiszen így is ő volt a legalacsonyabban jegyzett játékos a negyeddöntő nyolc teniszezője között.

A mai eredmények után továbbra is hárman maradtak versenyben azért, hogy jövő hétfőtől átvegyék a világelsőséget a kedden a negyeddöntőben elbukó Caroline Wozniackitól. Azarenka, Kvitová és Sarapova is az élre ugorhat a torna végén, így kifejezetten izgalmas elődöntőkre van kilátás a nőknél. Kvitová és Sarapova elődöntője azért is lesz pikáns, mert a cseh játékos tavaly a wimbledoni döntőben éppen Sarapova ellen tudott nyerni.

Australian Open eredmények
Női egyes, negyeddöntő
Marija Sarapova (orosz, 4.) - Jekatyerina Makarova (orosz) 6:2, 6:3
Petra Kvitová (cseh, 2.) - Sara Errani (olasz) 6:4, 6:4
Korábbi eredmények
Kim Clijsters (belga, 11.) - Caroline Wozniacki (dán, 1.) 6:3, 7:6
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 3.) - Agnieszka Radwanska (lengyel, 8.) 6:7, 6:0, 6:2
 
Az elődöntő párosítása:
Kim Clijsters (belga, 11.) - Viktorija Azarenka (fehérorosz, 3.)
Marija Sarapova (orosz, 4.) - Petra Kvitová (cseh, 2.)