Sportfogadás

Kim Clijsters Viktorija Azarenkán keresztül juthat a döntőbe

  • Barcsai Róbert
megosztom

Csütörtökön hajnalban eldől, hogy melyik két teniszező hölgy játszhat majd az idei év első Grand Slam-viadalának döntőjében, de arra is fény derül, hogy a férfiaknál ki lesz az, aki elsőként jut a fináléba.

Kim Clijsters-Viktorija Azarenka
Hathárom tipp: Kim Clijsters @2.05

A címvédőt csupán egy lépés választja el a döntőtől, ehhez a fehéroroszok fiatal csillagát, Viktorija Azarenkát kell legyőznie. Kim Clijstersnek idáig egyetlen olyan mérkőzése volt az Openen, ahol megszorongatták, a negyedik körben Li Na ellen megsérült az első szettben, majd a másodikban öt meccslabdát hárítva sikerült továbbjutnia. A sérülésről utóbb kiderült, hogy nem hátráltatja komolyabban, a negyeddöntőben a világelső Caroline Wozniackit fektette két vállra a belga hölgy.

Kim Clijsters az idei Australian Openen:
Ellenfél Eredmény
Wozniacki 6:3, 7:6
Li Na 4:6, 7:6, 6:4
Hantuchova 6:3, 6:2
Foretz Gacon 6:0, 6:1
Koehler 7:5, 6:1


 

 

 

 

 

 

Viktorija Azarenka is kiváló formának örvendhet, idén 11 mérkőzéséből 11-et megnyert. Melbourne-ben ő is csak egy szettet bukott, méghozzá az előző körben Agnieszka Radwanska ellen, akit egyébként 6:7, 6:0, 6:2-re vert.

Vikrorija Azarenka az Australian Openen:
Ellenfél Eredmény
A. Radwanska 6:7, 6:0, 6:2
Benesova 6:2, 6:2
Barthel 6:2, 6:4
Dell'Acqua 6:1, 6:0
Watson 6:1, 6:0

 

 

 

 

 

 


Összességében úgy gondoljuk, az oddsoknak pont fordítva kellene állniuk. Clijsters nagyon magabiztos eddig, egyetlen megtorpanása egy sérülésnek köszönhető Li Na ellen, míg Azarenkánál már észre lehetett venni a bizonytalanság jeleit. Radwanska ellen például az első szett rövidítését 0-ra bukta el. A belga jóval komolyabb rutinnal rendelkezik, mint ellenfele, ráadásul Azarenkán komoly nyomás lehet, hiszen még sosem jutott korábban Grand Slam-torna döntőjébe, most pedig itt áll a kapujában. Azt is érdemes megjegyezni, hogy Azarenka még nem igazán találkozott Radwanskán kívül komoly (?) ellenféllel, ugyanis nagyon könnyű sorsolása volt. Véleményünk szerint Clijstersnek legrosszabb esetben is van 50 százaléka (reálisan nézve 60 százalék körül), ilyen esély mellett pedig még mindig valuebetnek számít a tipp, ezért vétek lenne kihagyni. A tippet erősíti, hogy hat alkalommal már találkoztak, ebből négy alkalommal a belga nyert, kemény pályán pedig 4-1-re vezet Clijsters.

Clijsters-Azarenka egymás ellen:
Év Helyszín Borítás Győztes Eredmény
2011 Miami Kemény Azarenka 6:3, 6:3
2011 Sydney Kemény Clijsters 6:3, 6:2
2010 Mesterek Tornája Kemény Clijsters 6:4, 5:7, 6:1
2010 Eastbourne Azarenka 7:6, 6:4
2010 Miami Kemény Clijsters 6:4, 6:0
2009 Toronto Kemény Clijsters 7:5, 4:6, 6:1

 

 

 

 

 

 

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!

megosztom