Australian Open

Hingis szerint Wozniackinak támadnia kellene

  • VNA

A svájci Martina Hingis öt év után tért vissza ismét az Australian Openre, ahol a játék jelenlegi szintjéről is kérdezték.

Korábban három alkalommal is győzött Melbourne-ben Martina Hingis, aki ugyan ma is csupán 31 éves, már csak a veteránok között indul. A korábbi világelső öt év szünet után érkezett meg ismét az Australian Open helyszínére, ahol a legendák versenyén olyan klasszisokkal ütögetett együtt, mint Martina Navratilova, Tracy Austin vagy Iva Majoli. „Jó érzés visszajönni egy olyan helyre, ahol korábban sikeres voltam. Öt éve nem jártam erre, de most is jó érzésekkel lépek itt pályára” - nyilatkozta Hingis.

Maritna Hingis öt év után tért vissza ismét Ausztráliába - Fotó:australianopen.com

„Sokat változott a játék az utóbbi években, ahol most már az erő és a labdabiztosság a fontos. Fejlődtek az ütők, gyorsabbak a labdák, a sportban ez természetes, hiszen folyamatos fejlődés van minden tekintetben. Annak idején mi sokat ejtettünk, és nagyobb szögekben is ütöttük a labdákat, így most is jó látni, hogy a maiak is képesek erre néha. Ami Caroline Wozniackit illeti, szerintem neki többet kellene támadnia. Ha nem teszi meg, akkor hiába indul el sok Grand Slam-tornán, mindig lesz valaki, aki letolja őt a pályáról” - mondta Hingis, aki annak idején minden idők legfiatalabb Australian Open győztese lett, amikor 1997-ben 16 évesen és 4 hónaposan győzött az ausztrál tornán.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!