Motorsport

Fedett pályás show-t rendeznek a Symában szambával, Talmácsival

  • MTI

Brazil szambával és fehérnemű-bemutatóval színesített fedett pályás motorshow-t rendeznek a jövő hét végén a Syma Sport és Rendezvényközpontban.

Hollós György, az esemény promótere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy több mint 20 éve nem volt példa ehhez hasonló fedett pályás motorversenyre Budapesten. A két osztályban, supermotóban és motokrosszban megrendezendő kétnapos viadalon a magyarok mellett tíz országból 60 versenyző, köztük két osztrák női motoros részvételére lehet számítani.

Rajthoz áll többek között a tavalyi supermoto Európa-bajnokság aranyérmese, a szlovén Uros Nastran, a kétszeres Eb-győztes bolgár Angel Karanyotov és a korábbi évek kontinensbajnokságainak sztárja, a svájci Dani Müller. Ezek a versenyzők általában ezer euró alatt nem vállalnak fellépést, de a szakág nagy alakjának, Kökényesi György főszervezőnek a hívó szavára most mégis igent mondtak. A kétnapos motorshow-n magyar részről a motokrossz szakág hazai bajnokai, Tóth Ádám, Grillmayer Gábor és Szvodoba Bence indulnak.

A műsort látványos quad, triál és gokart bemutatókkal színesítik a szervezők, utóbbin részt vesz Keresztes Ildikó rockénekesnő is. A rendezvényen ott lesz a tervek szerint Talmácsi Gábor gyorsasági-motoros világbajnok, továbbá a szintén motoros Németh Kornél is, de hogy ők mivel lépnek fel, azt egyelőre titokban tartják a rendezők.  

A motorosokon kívül attrakciónak ígérkezik a Brazil Kulturális Központ tánckarának szambashow-ja, valamint egy ismert nemzetközi cég fehérnemű bemutatója.