Átigazolás

Simon Ádámot kölcsönadta a Palermo a másodosztályú Barinak

megosztom

A Palermo vezetősége hétfőn megállapodott a Bari elöljáróival Simon Ádám kölcsönadásáról, az utánpótlás-válogatott játékos kedden írja alá a nyárig szóló szerződését, és szerdán már edzésre jelentkezik új csapatánál - olvasható a Simont képviselő F-Group menedzseriroda honlapján.

"Óriási rohanásban telik ez a két nap, de egy klubváltás már csak ilyen – mondta az "előzményekről" Simon Ádám. – Hétfőn délután Filipovics Vladannal valamint a Palermo képviselőjével a milánói játékosbörzén állapodtunk meg a Barival a kölcsönadásomról. A megegyezést követően visszarepültem Palermóba – már éjfél is elmúlt, mire hazaértem. Pakoltam, aztán egy kis pihenést követően reggel folytattam az intézkedést: elhoztam az edzőközpontból a futballcipőt, rendeztem a rezsiköltséget, majd kiköltöztem a lakásból, és mentem a reptérre, mert a papírokat ma Milánóban írjuk alá a Bari igazgatójával. Ez már csak formalitás, ezt követően rögvest utazom is tovább Bariba, ahol holnap már edzésre jelentkezem."

A középpályás, aki tavaly nyáron szerződött a Haladástól a Palermóhoz, azt is elmondta, nem lepődött meg a kölcsönszerződésen. "Ami magát a klubcserét illeti: tisztában voltam azzal, hogy kölcsönad a csapat, a Palermo remek viszonyban van a Barival, és mivel egyesületem Olaszországba akart csak engedni, hogy szem előtt maradjak, kézenfekvő volt a Serie B-s ajánlat. Mit mondjak, nem ideális az, amikor a játékos új közegbe kerül, senki sem tud ahhoz hozzászokni, hogy idegenek között azonnal teljesítenie kell, de izgulni nem izgulok, elfogadom a szituációt. Mi több, megpróbálom kihasználni ezt a lehetőséget. Nem akarom túldramatizálni, de pályafutásom talán legfontosabb féléve előtt állok. A Palermónál töltött időszak elején ugyebár megsérültem, a felépülésem után háromszor ülhettem a kispadon, de pályára csak a  Primavera-együttesben léptem. Szóval ismeretlenként érkezem Bariba, de remélem, a következő hónapok során megmutatom, mi van bennem, és akkor a Palermónál is megkapom majd az esélyt. Az olasz foci a taktikáról híres, ahhoz pedig, hogy valaki fegyelmezetten végrehajtsa az utasításokat, tökéletes nyelvtudás szükséges. Most már jól megy az olasz, és szerencsére Palermóban sem helyiek vettek körül, mert a szicíliai akcentussal nem mennék sokra – az a tájszólás számomra is érthetetlen. A Bari jelenleg tizenharmadik a tabellán, ami az én helyzetemet illetően azért sem hátrány, mert ki tudja, ha egy feljutásra álló együttesbe kerülök, elképzelhető, nem tudom beverekedni magam a kezdőbe, és akkor a kölcsönadás nem szolgálja a fejlődésemet. Nekem most az a feladatom, hogy a tőlem telhető legtöbbet s legjobbat adjam, és ha számítanak rám, ragadjam meg a pillanatot."

megosztom