Profi boksz

Balzsay Károly tavasszal megvédheti vb-övét

  • MTI
megosztom

Orvosai engedélyezték számára a felkészítő edzéseket, így - bár nem tökéletes az állapota - tavasszal már ringbe is lépne Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka.

A 32 esztendős öklöző a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában kedden azt mondta, fizikai állapota a négy hónapos kihagyás után közelít a nullához, gerince bírja a terhelést, úszik és a konditeremben is edz, de a ringbe lépésig a jelenleginél sokkal jobb állapotba kell kerülnie.

"Az orvosi vizsgálatok azt mutatták ki, hogy nem tökéletes a helyzet, de gyógytorna és úszás mellett alkalmas a gerincem a profi élsportra" - mondta Balzsay. "Van benne némi kockázat, esetleg romolhat az állapotom, de odafigyeléssel tartható."A nagyközépsúlyú világbajnoki címet tavaly augusztusban az ukrajnai Donyeckben megszerzett bokszoló hozzátette, ha klubja, a német Universum most ajánlana számára mérkőzést, akkor is 10-12 hét felkészülésre lenne szüksége, tehát nagyjából április elején állna készen.

 "Én vagyok a világbajnok, mindenki engem akar legyőzni" - fogalmazott a november óta a Vasas ökölvívó-szakosztályának igazgatójaként is dolgozó Balzsay. "Keresik a kötelező kihívómat, de még nagyon képlékeny a helyzet. Bízom benne, hogy még tavasszal, május-június előtt címvédő meccset tudok vívni."

Az amatőrként Európa-bajnoki ezüstérmes, a profik között korábban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú vb-címét is birtokló ökölvívó a tavaly augusztusi mérkőzés második menetében erős ütést kapott jobb fülére, s mint később kiderült, maradandó, 10-15 százalékos halláskárosodást szenvedett.

"A fülemben a kis sípolás a dobhártyám sérülése nyomán már állandóan megmarad, de ezzel tökéletesen együtt tudok élni" - mondta ezzel kapcsolatban Balzsay.

megosztom