Légiósaink

Szalai jó játékkal tért vissza, gólokat lőttek a mieink Angliában - videók

A mögöttünk hagyott hétvégén az Angliában és Németországban játszó légiósaink alkottak nagyot. A mainzi Szalai Ádám kapcsán már annak is örülhetünk, hogy végre visszatért térdsérülése után, de még jól is játszott a Leverkusen ellen. A Premier League-ben Buzsáky Ákos és Bogdán Ádám volt tevékeny részese csapata győzelmnének, a Championshipben pedig Futács Márkó lőtt gólt.

Buzsáky szabadrúgásánál nem volt esélye a Wigen kapusának - Fotó: AFP

ANGLIA

A Premier League-ben két magyar játékos is remekelt a hétvégén. Úgy tűnik, a QPR új menedzsere, Mark Hughes - aki a Fulhamnél látványosan pikkelt Gera Zoltánra - Buzsáky Ákosban bízik, a kinevezése óta lejátszott mindhárom meccsen a kezdőbe állította. Így a Wigan ellen is, és a magyar középpályás egy szép szabadrúgásgóllal hálálta ezt meg. Buzsáky a 83. percig volt a pályán.

Buzsáky gólja 0:20-nál

A Bolton kapujában Bogdán Ádám sorozatban ötödször állhatott ott, és nagy skalpot gyűjtöttek be, a Liverpool ellen nyertek 3-1-re szombaton. A West Bromwich Albionban Fülöp Márton a kispadon ült, Gera Zoltán sérülése miatt továbbra sem lehetett ott a csapatban, de ő annak örülhetett, hogy övé lett az Év gólja 2011-ben. Somogyi Csaba nem került be a Newcastle-t 5-2-re legyőző Fulham keretébe, és Kádár Tamás sem volt ott a vesztes csapatban.

Bogdánék győzelme a Liverpool ellen

A másodosztályban is volt magyar gólszerző, a Portsmouthban végig pályán lévő Futács Márkó a Gyepes Gábort nélkülöző Cardiff hálójába talált be, de így is 3-2-es vereséget szenvedtek. A Readinget legyőző Hullban Gulácsi Péter sérülése miatt nem lehetett ott, és Kurucz Péter is kimaradt a Nottingham ellen nyerő West Hamből.

Futács szemfüles gólja a Cardiff ellen 0:10-nél

Priskin Tamás Oroszországba igazolt a múlt héten, így ő a hétvégén már nem léphetett pályára a Championshipben.

NÉMETORSZÁG

Szalai Ádám visszatért a Mainzba egy évvel ezelőtti sérülése után! A Leverkusen elleni mérkőzésen végigjátszotta a második félidőt, de csapata vele is 3-2-es vereséget szenvedett - köszönhetően többek között annak, hogy a játékvezető nem ítélt meg egy tizenegyest a magyar csatár javára. Stieber Zoltán egy kisebb sérülés miatt kimaradt az együttesből.

A Leverkusen-Mainz meccs összefoglalója

Hajnal Tamás végig pályán volt a Stuttgartban, amely a Schalke otthonában kapott ki 3-1-re. Nagy Dániel a Hamburg első csapatában nem kapott lehetőséget, de a Regionalligában a kezdéstől a 84. percig ott volt a második csapatban.

OLASZORSZÁG

A Palermóból valószínűleg eligazoló Simon Ádám nem került be a Genoa elleni, 5-3-ra megnyert mérkőzésen a szicíliai együttes keretébe.

A Serie B-ben Filkor Attila végigjátszotta a vendégeknél a Sampdoria-Livorno meccset (1-1), amelyen Laczkó Zsolt a 69. percben állt be a hazaiakhoz. Koman Vladimir korábbi piros lapja miatt eltiltását töltötte. Szintén eltiltott volt Vass Ádám a Bresciából, de Feczesin Róbert is kimaradt a csapatból, amely a Nocerinát verte 2-0-ra.

Kovácsik Ádám csapata, a Reggina hétőn este játszik a Padovával.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám kimaradt a Levante otthonában 0-0-s döntetlent játszó Zaragoza keretéből.

HOLLANDIA

A Nijmegen kezdőjében Babos Gábor, Vadócz Krisztián és Szélesi Zoltán is ott volt, és idegenben 1-0-ra legyőzték a Vitesse-t. Szélesit Alex Pastoor vezetőedző az 54. percben lecserélte. Horváth Gábor végigjátszotta a hazaiaknál a 3-3-mal véget ért Den Haag-Roda találkozót.

BELGIUM

Köteles László és Tőzsér Dániel végig ott volt a Sint-Truident 2-1-re legyőző Genkben, Juhász Roland pedig a Kortrijk-Anderlecht (0-1) meccset játszotta végig a vendégeknél. A hazaiaknál Czvitkovics Péter a 91. percben állt be csereként.

GÖRÖGORSZÁG

Az Olimpiakosz Pireusz november vége óta először kapott ki, 11 meccses veretlenségi sorozat szakadt meg a Xanthi ellen 1-0-ra elvesztett meccsen, amelyen Megyeri Balázs állt a piros-fehérek kapujában. Bodor Boldizsár a 70. percben állt be a Levadiakoszt 2-0-ra legyőző Krétába, Rudolf Gergely pedig kimaradt a Panathinaikoszból, amely az Atromitosz ellen nyert 1-0-ra.

TÖRÖKORSZÁG

Elek Ákos egyelőre még nem fért be az Eskisehorsporba, amelyhez a múlt héten igazolt a Videotonból. Csapata 0-0-s döntetlent játszott a Galatasarayjal. Lázár Pál sem került be a Samsunsporba, amely 2-0-ra verte az Ordusport.