EURO 2012

Putyin javaslata célba ért, az orosz drukkerek valószínűleg ingyen repülnek

  • MTI

Jóváhagyta hétfőn a két legnagyobb orosz légitársaság Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnöknek azt a javaslatát, hogy ingyen szállítsa az orosz szurkolókat Lengyelországba és Ukrajnába a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

A szurkolók képviselőivel tartott csütörtöki találkozó után – akik elpanaszolták, hogy túl drága számukra az EURO-2012-t szervező országokba a repülőjegyek ára – Vlagyimir Putyin azt javasolta a két legnagyobb légitársaságnak, az Aeroflot orosz állami cégnek és a Transzaero magánvállalatnak, hogy szervezzenek ingyenes járatokat az orosz csapat meccseire.

"Készek vagyunk részt venni ebben a kezdeményezésben, de egyelőre még tárgyalunk róla" – mondta a Transzaero szóvivője. "Partnerünk, a Gazpromnyeft-Aero (a Transzaero kerozinszállítója) kész üzemanyagot biztosítani egy kijevi járathoz".

Az Aeroflot szintén beleegyezését adta, de a járatok számát és az úticélokat még nem rögzítették – mondta el a cég egyik illetékese a Vedomosztyi című napilapnak.

Oroszország a csoportkörben Lengyelországban játszik, a Szbornaja ellenfelei a lengyelek, a görögök és a csehek lesznek.