Australian Open

Nishikori történelmet írt Tsonga legyőzésével

  • VNA

Soha nem jutott be még japán férfi játékos a legjobb nyolc közé az Australian Openen.

A japán Nishikori Kei okozta az idei Australian Open férfi tornájának egyik legnagyobb meglepetését. A 22 esztendős játékos ugyanis ma hajnalban legyőzte (2-6, 6-2, 6-1, 3-6, 6-3) a francia Jo-Wilfried Tsongát. Ezzel ő lett az első japán férfi játékos, aki nyolc közé tudott kerülni ezen a tornán. Rajta kívül sem voltak sokan a japán férfiak, akik kiemelt tornákon hasonlóan jól szerepeltek volna, egyedül Macouka Shuzo volt minderre képes 1995-ben Wimbledonban. Utóbbi játékos SMS-ben is gratulált már Nishikorinak a mostani meneteléshez, aminek még nincs is vége.

Az idei férfi torna egyik meglepetés embere a japán Nishikori Kei - Fotó:australianopen.com

A Melbourne-ben zajló torna előtt a világranglista 26. helyén álló Nishikori a következő hét elején kiedásra kerülő új rangsorban - a további eredményétől - függetlenül biztosan a legjobb húsz közé kerül majd. "Amikor egy olyan játékossal állsz szemben, aki mindent visszaad, és hiába szerválsz 215 km/h-val is olykor, akkor nagy nyomás nehezedik rád. Rengeteget fut a pályán, így nehéz pontot nyerni ellene" - dícsérte az őt legyőző japán ellenfelet a 2008-ban az Australian Openen döntőt játszó Tsonga.

Nishikori most harmadszor indul egyesben az Australian Openen, 2009-ben az első, tavaly pedig a harmadik forduló jelentette számára a végállomást. Az idei tornán már volt egy hasonlóan nehéz mérkőzése, a második fordulóban ugyanis az ausztrál Matthew Ebden ellen 0-2-ről kellett fordítania. A következő körben sem vár rá könnyű feladat, hiszen az eddig parádésan menetelő és élete első Grand Slam-sikerére hajtó Andy Murray lesz az ellenfele.
 
Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!