Kosárlabda

Nem léphet be saját otthonába a Falco csapata

Nem tréningezhet saját otthonában a szombathelyi felnőtt férfi kosárlabda csapata, miután az Aréna Savaria üzemeltetője egyoldalúan megszakította a tárgyalásokat.

Az Aréna Savariát üzemeltető győri Unihall Kft. arról értesítette a szombathelyi önkormányzatot, hogy a mai naptól csak azon egyesületek, iskolák vehetik igénybe a sportszolgáltatásokat a sportkomplexumban, akik 2012-re érvényes, aláírt szerződéssel rendelkeznek.

Eszerint a Falco-SZOVA KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata sem edzhet saját otthonában.

A vas megyei város önkormányzata egy hivatalos közleményt hozott nyilvánosságra:

"Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának vezetői az elmúlt hetekben többször is tárgyaltak az Aréna Savariát üzemeltető győri Unihall Kft. ügyvezetőivel. Az egyeztető megbeszélések egyik napirendi pontja a sportegyesületek és iskolák csarnokhasználatáról szóló 2012-es szerződés megkötése volt.

Emellett az önkormányzat kezdeményezte a 2005-ben aláírt és jelenleg is érvényes bérleti szerződés felmondását.

2012. január 6-án, Szombathelyen, a Városházán az Unihall Kft. két ügyvezetője és a város vezetői megállapodtak abban, hogy amíg a tárgyalófelek között a fenti kérdésekben nem születik meg az egyezség, addig az egyesületek, iskolák saját felelősségükre használhatják a szombathelyi sportlétesítményt.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata 2012. január 20-án, pénteken – az Aréna Savaria használatának tavalyi évre vonatkozó óraszámait figyelembe véve - az érintett szombathelyi egyesületekkel, iskolákkal aláírta a 2012-re szóló önkormányzati támogatási szerződést.

A győri Unihall Kft. január 18-án kelt levelében arról értesítette az önkormányzatot, hogy a tárgyalásokat megszakította, és tájékoztatta az önkormányzatot, hogy "„2012. január 23-tól csak azon egyesületek, iskolák vehetik igénybe a sportszolgáltatásokat az Aréna Savaria sportkomplexumban, akik 2012-re érvényes, aláírt szerződéssel rendelkeznek, az eredeti háromoldalú szerződés szerint.”"

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának vezetése értetlenül áll azon tény előtt, hogy a győri Unihall Kft egyoldalúan megszakította a tárgyalásokat, nem kíván 2012-re érvényes szerződést kötni, és nem engedi be a sportlétesítménybe a szombathelyi egyesületeket, iskolákat.

A mai napon Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város sportért felelős alpolgármestere találkozót kezdeményezett az Unihall Kft. ügyvezetésével, és hétfő délután Szombathelyen személyesen tárgyal a kft. vezetésével az ügy megoldása érdekében.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata"