Australian Open

Djokovics a vártnál nehezebben nyerte meg a világelsők csatáját

  • VNA

Könnyűnek indult - végül küzdelmessé vált, de a szerb Novak Djokovics bejutott a legjobb nyolc közé az Australian Openen.

Az auzstrál Lleyton Hewitt és a szerb Noval Djokovics az Australian Openen.Az Australian Open férfi egyesének negyedik fordulójában az egykori (Lleyton Hewitt) és a jelenlegi (Novak Djokovics) világelső csatázott egymással. A torna előtt csak a világranglista 181. helyén álló ausztrál szabadkártyát kapott a szervezőktől, amivel remekül élt eddig, hiszen három korábbi győzelmével elérte, hogy a Rod Laver Arena teltházas közönsége előtt léphessen pályára a szerb klasszis ellen. Az első két szettben alig tudta hozni a saját adogatását Hewitt (31 perc alatt el 6-1-re is bukta az elsőt, majd alig 44 perc alatt 6-3-ra a másodikat is), sőt a harmadik szettben is 0-3-ra állt, ekkor pedig úgy tűnt, hogy csúnya véget ér számára a találkozó.

Az egyik pillanatról a másikra a hirtelen többet hibázó Djokovics azonban visszaengedte a mérkőzésbe Hewittot, aki élt is az eséllyel, kétszer elvette a világelső adogatását, és végül ha nehezen is, de 56 perc után hozta a szettet. A negyedik játszmában 2-2-ig mindenki hozta a saját adogatását, majd Djokovics újra nagyobb sebességre kapcsolt, és végül lezárta a mérkőzést. A negyeddöntőben a spanyol David Ferrer vár majd rá, ahol a mostaninál is keményebb mérkőzésre számíthat.

Djokovics először veszített szettet az idei Australian Openen - Fotó: australianopen.com

"El kell ismernem, hogy egy nagyszerű bajnok, egy nagyszerű harcos volt az ellenfelem. A harmadik szett közepén megpróbálkoztam néhány extra ütéssel, volt pár hibám, ő pedig rögtön ott volt a mérkőzésben. Hozta megint a jól megbízható játékot, amit az utóbbi másfél évtizedben láttunk tőle. A harmadik játszmát azért veszítettem el, mert sokat hibáztam. Ezt megpróbáltam kijavítani a negyedik szettre, ami szerencsére sikerült is" - nyilatkozta a helyi idő szerint hajnali egy óra után véget ért mérkőzés után Djokovics, aki az idei tornán három simábban alakuló találkozója után (ahol összesen veszített tíz gémet) most először bukott el egy játszmát.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!

Australian Open eredmények
a férfi nyolcaddöntők eredményei
Djokovics (szerb, 1.) - Hewitt (ausztrál) 6:1, 6:3, 4:6, 6:3
Murray (brit, 4.)-Kukuskin (kazah) 6:1, 6:1, 1:0-nál a kazah játékos csípősérülés miatt feladta
Ferrer (spanyol, 5.)-Gasquet (francia, 17.) 6:4, 6:4, 6:1
Nisikori (japán, 24.)-Tsonga (francia, 6.) 2:6, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3

 

 

 

 

 

 

Australian Open
a negyeddöntők párosításai
Férfiak:
Novak Djokovics (szerb,1.) - David Ferrer (spanyol, 5.)
Andy Murray (brit, 4.) - Nisikori Kei (japán, 24.)
Roger Federer (svájci 3.) - Juan Martin Del Potro (argentin, 11.)
Rafael Nadal (spanyol, 2.) - Tomás Berdych (cseh, 7.)
Nők:
Caroline Wozniacki (dán, 1.) - Kim Clijsters (belga, 11.)
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 3.) - Agnieszka Radwanska (lengyel, 8.)
Jekatyerina Makarova (orosz) - Marija Sarapova (orosz, 4.)
Sara Errani (olasz) - Petra Kvitová (cseh, 2.)