Olasz foci

Del Piero üdvözölte Totti rekordját

A Juventus csapatának ikonja szerint Francesco Totti megérdemelte, hogy ő legyen az egyazon csapatban a legtöbb gólt szerző játékos az olasz élvonalban.

Mint ismert, Francesco Totti szombaton a Cesena ellen megszerezte a 210 és 211. gólját is az As Roma mezében, ezzel pedig megelőzte az 1950-es években az AC Milan tagjaként a Serie A-ban 210-szer eredményes svéd Gunnar Nordahlt. Ez azt jelenti, hogy a 35 esztendős világbajnok csatár szerezte a legtöbb gólt egyazon klub játékosaként az olasz élvonalban - amit kortárs riválisa, Alessandro Del Piero is elismert. "Amit Francesco véghez vitt, az lenyűgöző, 211 gól ugyanannak a csapatnak a mezében, megérdemelte a rekordot" - mondta a keddi, Roma-Juventus olasz kupamérkőzés előtti sajtótájékoztatón a zebrák legendája, aki 184 gólt szerzett eddig a Juve színeiben az első osztályban (és 20-at a Serie B-ben). 

"Elszántan készülünk a Roma elleni meccsre. Valamennyien a maximumot akarjuk nyújtani, mert nagyon fontos számunkra a sorozat" - tettte "Alex".