Australian Open

Búcsúzott Tsonga és Serena Williams is

  • 63

Az Australian Open nyolcaddöntőjének legnagyobb csatáját hozó mérkőzésén a japán Nisikori öt játszmában legyőzte a hatodik helyen kiemelt Jo-Wilfried Tsongát.

Nem úgy indult a magyar idő szerint hétfő hajnalban megrendezésre kerülő összecsapás, hogy meglepetés történhet, ugyanis Tsonga már rögtön az első alkalommal elvette ellenfele adogatását, majd magabiztos játékkal alig, több mint félóra alatt bezsebelte az első szettet. A második felvonásban azonban a francia játéka nagyot romlott, a sok ki nem kényszerített hiba és a gyenge adogatások azt eredményezték, hogy a japán fiú egyenlített. A 2008-ban a döntőig eljutó Tsonga mélyrepülése a harmadik játszmában is folytatódott, míg a 24. helyen rangsorolt ellenfele gyakorlatilag nem hibázott. A negyedik játszmában kiegyenlítetté vált a játék, majd mivel Tsongának sikerült fogadóként ismét játékot nyernie, egy 55 perces csata végén egyenlített. A döntő szettben mindkét játékos nagyon ügyelt a saját adogatásaira, így szinte alig volt esély egy-egy brékre, Kei Nisikorinak azonban egyszer ez öszejött és ennek köszönhetően meg is nyerte a találkozót. .

Az elmúlt két esztendőben egyaránt a döntőig menetelő Andy Murray idejekorán befejezte a maga mérkőzését, miután az előző körben Monfilst búcsúztató kazah Kukushin 2:0-s szetthátránynál feladadta a mérkőzést. Murray az elődöntőbe jutásért a Tsongát búcsúztató Nisikorival csap majd össze.

A vártnál simább mérkőzést hozott a francia Richard Gasquet és a spanyol David Ferrer találkozója. Az ötödik helyen rangsorolt Ferrer összeszedett játékával szemben Gasquet súlytalannak bizonyult, a fontos pontoknál rendre alulmaradt ellenfelével szemben, így valamivel több, mint másfél óra alatt Ferrer megnyerte a mérkőzést.

A hölgyeknél is akadt szenzáció a hétfői napon: az előző körben Arn Grétát könnyedén kiverő Serena Williams két szettben kikapott az orosz Makarovától. Az ötszörös Australian Open-bajnok amerikainak nem igazán ment a játék, amit jól mutat hét kettőshibája valamint 37 ki nem kényszerített rontása. A világranglista 56. helyén álló Makarova ezzel szemben hozta amit tud, így mindössze öt játékot veszítve jutott be a legjobb nyolc közé.

A világranglista második helyén álló Petra Kvitová az egykori ranglistavezető szerb Ana Ivanovicsot intézte el egy sima és egy rövidítéses játszmában, míg az olasz Errani három gémet bukva ütötte ki a kínai Csenget.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!

Australian Open
nyolcaddöntők
Murray (brit, 4.)-Kukuskin (kazah) 6:1, 6:1, 1:0-nál a kazah játékos csípősérülés miatt feladta
Ferrer (spanyol, 5.)-Gasquet (francia, 17.) 6:4, 6:4, 6:1
Nisikori (japán, 24.)-Tsonga (francia, 6.) 2:6, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3
Nők:
Kvitova (cseh, 2.)-Ivanovics (szerb, 21.) 6:2, 7:6 (7-2)
Makarova (orosz)-S. Williams (amerikai, 12.) 6:2, 6:3
Errani (olasz)-Cseng (Zheng, kínai) 6:2, 6:1











 

Australian Open
a negyeddöntők párosítása
Férfiak:
Djokovics (szerb,1.) / Hewitt (ausztrál) - Ferrer (spanyol, 5.)
Murray (brit, 4.) - Nisikori (japán, 24.)
Federer (svájci 3.) - Del Potro (argentin, 11.)
Nadal (spanyol, 2.) - Berdych (cseh, 7.)
Nők:
Wozniacki (dán, 1.) - Clijsters (belga, 11.)
Azarenka (fehérorosz, 3.) - Radwanska (lengyel, 8.)
Makarova (orosz) - Lisicki (német, 14.) / Sarapova (orosz, 4.)
Errani (olasz)  - Kvitová (cseh, 2.)