Kézilabda

99 meccs után távozik a szlovák válogatottól Heister Zoltán

Szlovákia férfi kézilabda-válogatottjának sikertelen Eb-szereplése miatt lemondott a posztjáról a szövetségi kapitány, Heister Zoltán. A szakember elmondása szerint emelt fővel távozik, hiszen irányításával az egész sportág nagyot fejlődött Szlovákiában.

Heister Zoltán 99 mérkőzésen vezette a szlovák nemzeti csapatot, és elmondása szerint már a Lengyelország elleni katasztrofális, 41-24-es vereséggel véget ért mérkőzés után eldöntötte, hogy távozik, hiszen ezzel eldőlt, hogy csapata nem juthat tovább, és az olimpiára sem kvalifikálhatja magát.

Heister Zoltán sikeres időszakot tudhat maga mögött Szlovákia válogatottjának élén - Fotó: AFP

"Beszéltem akkor a szövetség elnökével, Jaroslav Holesával, és abban maradtunk, hogy csak a hazatérésünk után jelentem be a döntésemet, hogy ne legyen még rosszabb hatása a csapatra" - mondta Heister Zoltán.

"Emelt fővel távozom. A kapitányságom alatt csak a 2010-es Európa-bajnokságra nem jutottunk ki, és a csapatom eredményei robbanásszerű fejlődést indítottak el Szlovákiában. Ennek tökéletes bizonyítéka, hogy tavaly júniusban már 9 ezren voltak kíváncsiak a válogatottra" - összegzett a szakember.

A szövetség elnökének nyilatkozata szerint Heister Zoltán lehetséges utódjaként három-négy edzőt vesznek számításba, és a következő két hétben döntést hoznak.