Sportfogadás

Tippünk szerint Sarapova Lisickin is könnyedén átgázol

  • Barcsai Róbert
megosztom

Hétfőn hajnalban tovább folytatódik az Australian Open, befejeződnek a nyolcaddöntők küzdelmei. A hétfői játéknapról két mérkőzést emeltünk ki, amelyen szívesen forgatnánk tőkénket, íme a mai javaslataink!

Sabine Lisicki – Marija Sarapova
Hathárom tipp: Szett hendikep – Marija Sarapova -1.5 @1.75

A német hölgy meglehetősen ingatag játékkal jutott el a legjobb 16 közé, két alkalommal is döntő szettre kényszerült. Az első fordulóban Vögelét búcsúztatta (6:2, 4:6, 6:4), a másodikban Sahar Peer következett (6:1, 6:2). Eddigi legnehezebb ellenfelével a harmadik körben találkozott, akkor egy izgalmas meccsen 2:6, 6:4, 6:2-re verte Kuznyecovát.

Sarapova rendkívül jó formában van, úgy jutott el a legjobb 16 közé, hogy még szettet sem bukott, ráadásul a női mezőnyhöz képest rendkívül magabiztosan adogatott mindeddig. Az első fordulóban Dulkót 6:0, 6:1-re verte, a másodikban Hampton következett, akit szintén 6:0, 6:1-gyel küldött haza az orosz szépség. A harmadik körben Kerberrel játszott Sarapova, a játszott szót pedig ezúttal is szó szerint kell érteni, ugyanis 6:1, 6:2 arányban verte a német teniszezőt.

Véleményünk szerint rendkívül erős tippről beszélünk, Sarapova ugyanis nagyon jó formában van, A tippet elsősorban a magabiztos adogatására alapozzuk, három meccsen idáig csak 43 pontot veszített el első adogatásai mögött, ez csupán a 28%-a az összes első adogatásának. Sabine Lisicki talán kissé túl van értékelve, sokkal instabilabb a formája, mint azt az eredményei mutatják.

A két teniszező kétszer találkozott egymással, ráadásul mindkét mérkőzésre tavaly került sor, gyors borításon, tehát jó mintaként szolgálhatnak a mai meccshez. Mindkét alkalommal Sarapova nyert 2-0-ra, ráadásul tavaly jobb formában volt Lisicki, mint idén, Sarapovára ez pedig fordítottan igaz. Ahhoz, hogy az orosz hölgy ne két szettben nyerjen, nagyon komoly formahanyatlás szükséges részéről, ami nem fog bekövetkezni a torna ezen szakaszában.

Lisicki-Sarapova egymás ellen:
Év Helyszín Borítás Győztes Eredmény
2011 Wimbledon Sarapova 6:4, 6:3
2011 Miami Kemény Sarapova 6:2, 6:0

 

 

 

 

 

Fotó: australianopen.com

 

Richard Gasquet – David Ferrer
Hathárom tipp: David Ferrer @1.53

Gasquet egészen jól teljesít eddig az Australian Openen, bár továbbra is csalókának tartjuk produkcióját. Az első körben Seppit verte 6:3, 3:6, 6:3, 6:1-re, a második fordulóban Golubev 6:4, 6:2, 3:0-nál feladta a harcot. A következő ellenfele az a Tipszarevics volt, akitől előzetesen jobb teljesítményt vártunk, azonban beigazolódott, hogy a szerb pocsék formában érkezett Melbourne-be, ugyanis 6:3, 6:3, 6:1-re verte őt Gasquet.

Ferrernek sokkal nehezebb dolga volt eljutni a nyolcaddöntőbe, bár az első körben még simán verte Machadót, a másodikban az amerikai Sweeting döntő szettre kényszerítette a spanyolt (6:7, 6:2, 3:6, 6:2, 6:3). A harmadik ellenfelén már simán jutott túl Ferrer, a veterán Chela csak egy szett erejéig tudta felvenni vele a harcot (7:5, 6:2, 6:1).

Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy a francia túl van értékelve, eredményei pedig csalókák, ezért megpróbáljuk megveretni ezen a szorzón a kiváló formában lévő Ferrerrel, aki idén még nem bukott meccset. A reális odds nálunk valahol 1.35-1.40 körül mozog, ehhez képest az 1.53 annyira nagylelkű ajánlat, hogy azt vétek lenne veszni hagyni.

Gasquet-Ferrer egymás ellen:
Év Helyszín Borítás Győztes Eredmény
2009 Shanghaj Kemény Ferrer 6:4, 6:3
2009 Dubai Kemény Ferrer 6:2, 6:2
2008 Toronto Kemény Gasquet 6:3, 6:3
2007 Masters Cup Kemény Ferrer 6:1, 6:1
2007 Tokió Kemény Ferrer 6:1, 6:2
2004 Stuttgart Salak Ferrer 6:4, 6:2
 

 

 

 

 


Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!

megosztom