Serie A

Az Inter legyőzte és megelőzte a Laziót

Az olasz bajnokság 19. fordulójában az Internazionale hazai környezetben 0-1-ről fordított a Lazio ellen, ezzel megelőzte riválisát a tabellán.

Claudio Ranieri ismét bátrat húzott: Wesley Sneijder akárcsak a milánói rangadón, ezúttal is csak a kispadon kezdett. A hazaiak keretének erejét mutatja, hogy Ranocchia és Zarate szintén csak a cserék közé volt nevezve. A vendégeknél a Klose-Rocchi csatárpáros kapott szerepet, Cissé ismét nem került a kezdőcsapatba.

Nem kezdtek nagy iramban a csapatok, az első tíz perc az olasz bajnokikra jellemző erőfelméréssel telt. A 13. percben a Sneijder helyett a pályán lévő Álvarez lőtt, nem sokkal kapu fölé. Egy percre rá megszerezhette volna a vezetést a Lazio, de Rocchi gurításánál a kapufa megmentette a hazaiakat. Fél óra elteltével némi meglepetésre megszerezte a vezetést a Lazio: Ledesma passzolt Rocchihoz, aki a hosszú alsóba lőtt Lúcio lábai között (0-1).

Arról, hogy nem ment előnnyel a Lazio szünetre, a remek formába lendülő Diego Milito tehet: A támadó a 44. percben Álvarezzel kényszerítőzött, aztán Marchetti mellett kilőtte a hosszú sarkot (1-1). A szünetre így 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok.

A második játékrészben beállt Obi és Sneijder, a milánóiak pedig fordítottak. Lúcio indította fejjel a kezdőkörből a lesről induló Pazzinit, aki átemelte a labdát Marchettin (2-1). A másik oldalon szinte rögtön egyenlíthetett volna a vendégcsapat, de Klose lövését Júlio César fogta.

A hajrában próbált nyomást gyakorolni a római együttes a vendéglátókra, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, így maradt az eredmény.

Az Inter zsinórban hetedik győzelmét aratta a bajnokságban, ezzel megelőzte riválisát a tabellán, így már az övék a 4. hely.

Serie A
19. forduló
Internazionale-Lazio 2-1 (1-1)
Gólszerző: Milito (44.), Pazzini (63.), ill. Rocchi (30.)