Serie A előzetes

A megnyert derbi után az Interre újabb rangadó vár

  • Bodnár Gergő

Újabb rangadó vár az előző fordulóban a Milant legyőző Interre, amely a Serie A 19. fordulójában a Laziót látja vendégül. A Milan a szerdán a kupában legyőzött Novarához látogat, míg a Parma regionális rangadót játszik Bolognában.

Novara-Milan
15:00 Tv: Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 2

A Juventus tegnapi győzelme után a második helyen álló Milan vasárnap délután az újonc Novara otthonában lép pályára. A két csapat jól ismeri egymást, hisz szerdán is találkoztak az Olasz Kupában. A San Siróban lejátszott mérkőzést a hazaiak Pato 100. percben lőtt góljával nyerték meg 2-1-re. A Serie A-ban pillanatnyilag a 2. helyen álló Milan, így bejutott a negyeddöntőbe, ahol majd a Lazio csapatával találkozik.

Az előző hétvégén 12 veretlen bajnoki után - pont  a legrosszabbkor -  a városi derbin kapott ki egy góllal Allegri együttese az Intertől, ráadásul egy hónapig sérülés miatt Pato és Boateng sem bevethető. Idegenben jól megy Milannak, október 2-a vagyis 7 forduló óta nem kaptak ki vendégként.

A Novara elleni meccsen Ibrahimovic és Robinho lesz a két kezdő csatár, a középpályára bekerül Emanuelson, a Genoatól kölcsönkapott Merkelhez hasonlóan.

Novara-Milan
várható kezdőcsapatok
Novara: Ujkani - Morganella, Rinaudo, Centurioni, Garcia, Gemiti - Jensen, Radovanovic, Rigoni - Caracciolo, Mascara
Milan: Amelia - Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini - Merkel, Van Bommel, Nocerino - Emanuelson - Ibrahimovic, Robinho

Inter-Lazio
20:45 TV: Digi Sport
hatharom-tipp: 1

 

 

 

 

 

Egy megnyert városi derbi után újabb kemény mérkőzés, a tabellán 4. helyen álló Lazio elleni összecsapás vár Claudio Ranieri csapatára. A legutóbbi 7 tétmeccsét megnyerő Inter-a Milanhoz hasonlóan- bejutott a legjobb nyolc közé az Olasz Kupában, a Genoa csütörtöki legyőzésének köszönhetően.

A Lazio elleni találkozót Thiago Motta biztosan kihagyja eltiltás miatt, a Genoa ellen győztes gólt szerző Poli Sneijderrel ellentétben még a kispadon sem kap helyet.

Ledesma és Sneijder sokszor találkozhatnak vasárnap este a Lazio és az Inter rangadóján - Fotó: AFP

Ranieri ezúttal sem változtat elől, vagyis Forlan újabb sérülése miatt megint Milito és Pazzini lesz a két támadó. Az egy héttel ezelőtt az Atalantát legyőző Lazióban Klose és Rocchi kezd csatárposzton, mögöttük Hernanes irányít, így a Serie A-ban az első forduló óta gólképtelen Cissé valószínűleg megint csak a padra kerül.

Inter-Lazio
várható kezdőcsapatok
Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Faraoni, Zanetti, Cambiasso, Alvarez - Pazzini, Milito
Lazio: Marchetti - Zauri, Biava, Dias, Radu - Gonzalez, Ledesma, Lulic - Hernanes - Klose, Rocchi

Bologna-Parma
12.30 TV: Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 2

Jól sikerült Roberto Donadoni bemutatkozása a Parma kispadján, hisz a volt szövetségi kapitány új együttese simán megverte a Sienát. A második találkozó nehezebbnek igérkezik, hisz az egyik legnagyobb rivális Bologna otthonában kellene pontot szerezni. A szurkolók számára az év egyik legfontosabb meccse következik, még akkor is ha egyik csapat szurkolótábora sem a derbire készül (a Bologna fő riválisa a Fiorentina, míg a Parmáé a Reggiana).

A hazaiak a 16. pozícióból várhatják a vasárnapi összecsapást, az idegenben mindössze 1 győzelemnél járó Parma a tizenkettedik.

A két legnagyobb sztár, Marco Di Vaio és Sebastian Giovinco különmeccse miatt is érdekes lehet a rangadó, amely legutóbb - tavaly májusban - 0-0-ás döntetlennel zárult a Stadio Dall'Arában.

Bologna-Parma
várható kezdőcsapatok
Bologna: Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Crespo, Perez, Mudingayi, Rubin - Ramirez - Acquafresca, Di Vaio
Parma: Pavarini - Zaccardo, Lucarelli, Paletta - Valiani, Galloppa, Morrone, Gobbi - Biabiany, Floccari, Giovinco
További mérkőzések
Cagliari-Fiorentina 15:00
hatharom-tipp: 1
Lecce-Chievo 15:00
hatharom-tipp: X
Palermo-Genoa 15:00
hatharom-tipp: 1
Siena-Napoli 15:00
hatharom-tipp: 2
Udinese-Catania 15:00
hatharom-tipp: X