Serie A előzetes

Szombat este pályán a Roma és a Juventus

Két nagycsapat, a listavezető Juventus, és az elmúlt 4 meccsét sorozatban megnyerő Roma is pályára lép a Serie A 19. fordulójának szombati játéknapján

Atalanta-Juventus 20.45 TV: Digi Sport hatharom-tipp: X

Az első helyen álló Juve az Atalanta vendége lesz, Luis Enrique Romája pedig a Cesenát fogadja. Kétségtelenül a Juventus van nehezebb helyzetben hisz szombati riválisa csak egyszer kapott ki hazai pályán, még január 8-án a Milan nyert Bergamóban.  Igaz a 6 pontos büntetéssel súlytott hazaik nincsenek túl jó formában, a levonás nélkül a 8. helyen álló Atalanta mindkét idei bajnokiját elveszítette. A topligákat nézve egyedüli csapatként még mindig veretlen Juventus, egy hete a Cagliarival játszott döntetlent, ami egyértelműen csalódást keltő eredmény, de a Milan veresége miatt Antonio Conte együttese így is átvette a vezetést az olasz bajnokságban. A torinói csapatot a héten elhagyta Amauri aki a Fiorentinához került (Krasic után a Liverpool érdeklődik), viszont Borriellón kívül még mindig nem sikerült senkit igazolni. Caseres érkezése szinte biztos, a Portóban játszó Guarint már nehezebb lesz megszerezni. Amennyiben a kolumbiai játékost nem tudja leigazolni a Juve, Nainggolan érkezhet a Cagliaritól. A Juventusból a meghatározó emberek közül egyedül az arccsonttörése után lábadozó (de már a társakkal edző) Quagliarella hiányzik, így ma este ismét a Vucinic-Pepe-Matri támadóhármas kezd. Az Atalanta legutóbb hazai környezetben 2001 februárjában tudta legyőzni bajnoki meccsen a Juvét, azon a találkozón a Carlo Ancelotti irányította vendégeknél még van der Sar, Zidane, Conte és Filippo Inzaghi is játszott!

Várható kezdőcsapatok
ATALANTA: Consigli- Raimondi, Ferri, Manfredini, Peluso-Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura- Maxi Moralez- Denis
JUVENTUS: Buffon-Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini- Vidal, Pirlo, Marchisio- Pepe, Matri,Vucinic

 

Roma-Cesena 18.00 TV: Digi Sport Plus hatharom-tipp: 1

Szombaton láthatjuk játszani a Romát is, méghozzá a kieső helyen álló Cesena ellen. Luis Enrique együttese az előző hétvégén mindössze egy órát töltött pályán a Catania otthonában, hisz a hatalmas esőzés miatt félbe kellett szakítani a meccset. A De Rossit és Osvaldót még mindig nélkülöző hazaik tehát “fölöslegesen” utaztak Szicíliába, míg a Cesena egy Novara elleni 3-1-es siker után szeretne pontot szerezni a fővárosban (ez 2010 augusztusában egy gól nélküli döntetlennek köszönhetően sikerült). Továbbra is 4-3-1-2-es felállásban lép pályára a Roma, ami a hiányzók fényében azt jelenti, hogy Lamela és Bojan lesz a két csatár, mögöttük pedig a Roma mezében bajnoki meccsen 209 gólnál járó Totti irányíthat.

Várható kezdőcsapatok
ROMA: Stekelenburg- Cicinho, Kjaer, Heinze, Josè Angel- Pjanic, Gago, Simplicio- Totti- Bojan, Lamela
CESENA: Antonioli- Moras, Von Bergen, Rodriguez- Comotto, Guana, Colucci, Parolo, Lauro- Eder, Mutu