Bundesliga előzetes

Schalke-Stuttgart rangadóval folytatódik a 18. forduló!

  • Barcsai Róbert
Címkék:

A Bundesliga 18. fordulójának szombati játéknapján további 12 együttes kezdi meg a tavaszi szezont, ráadásul sor kerül a Schalke-Stuttgart rangadóra is. Íme a szombati Bundesliga kínálat!

Freiburg-Augsburg 15:30
Hathárom tipp: 1
Eurosport tipp: 1

Kiesési rangadóra kerül sor Freiburgban, ahol az utolsó helyen álló hazaiak az utolsó előtti Augsburgot fogadják. A két együttest csupán két pont választja el egymástól, ezért nagyon fontos lenne a Freiburg számára a három pont begyűjtése, főleg úgy, hogy a téli szünetet megelőző öt mérkőzésén nem tudott nyerni az együttes. A hazaiaknak egyébként nem lesz könnyű dolguk, ugyanis Christian Streich edző kilenc játékosára nem számíthat, többek között Garra Dembelé, Maximilan Nicu és Alexander Schwolow sem áll rendelkezésre. A vendégeknél Jan Moravek, Axel Bellinghausen és Dawda Bah sem léphet pályára. Véleményünk szerint a hazai pálya előnyét kihasználva a Freiburg együttese gyűjti be a három pontot.

Hoffenheim-Hannover 15:30
Hathárom tipp: 2
Eurosport tipp: x

A szebb napokat is megélt Hoffenheim gárdája hazai pályán fogadja a rendkívül gyenge formában lévő Hannovert. A téli szünet mindkét együttesnek jól jött, ugyanis a Hoffenheim utolsó hét mérkőzésén csak hat pontot szerzett, míg a Hannover zsinórban hét meccset játszott le győzelem nélkül. A hazai oldalon Matthias Jaissle és Boris Vukcevic sem léphet pályára, a Hannoverben pedig sérülés miatt nem játszhat a Christian Schulz-Leon Adreasen-Carlitos-Henning Hauger-Sergio Pinto ötösfogat. Mivel egyik csapat sincs igazán formában, ezért úgy gondoljuk, hogy a mai nap során ezen a meccsen van a legnagyobb esély a meglepetésre, ráadásul a Hannover már hét mérkőzés óta nyeretlen, így megérzésünk szerint vendéggyőzelem fog születni.

Nürnberg-Hertha 15:30
Hathárom tipp: 1
Eurosport tipp: x

A kiesés elkerüléséért élet-halál harcot folytató Nürnbergnek nem lesz túl egyszerű dolga Dárdai Pál egykori csapatával, ugyanis a fővárosiak a középcsapatokhoz képest jól szerepelnek idegenben, kilenc meccsen eddig 11 pontot gyűjtöttek be Ottlék. A hazaiak egyébként jól zárták az őszi szezont, a Leverkusen otthonában sikerült nyerniük, a Hertha viszont elrontotta a hajrát, utolsó hét mérkőzésükből egyet sem tudtak behúzni. Hazai oldalon három kulcsjátékos sem léphet pályára, Timm Klose sérült, míg Markus Feulner ésTimothy Chandler eltiltását tölti. Komoly hiányzók a vendégeknél is lesznek, Raffael eltiltott, míg a Franz-Mijatovic-Rukavytsya sérült. Nagyon fontos lenne a jó start a Nürnbergnek, amire minden esélyük meg is van, hiszen ősszel Berlinben is nyerni tudtak, akkor 1-0 lett a végeredmény.

Schalke-VfB Stuttgart 15:30
Hathárom tipp: 1
Eurosport tipp: 1

A forduló legnagyobb rangadója minden bizonnyal a Schalke-Stuttgart összecsapás lesz. A hazaiak kiválóan hajráztak decemberben, utolsó öt mérkőzésükből négyet megnyertek, egyedül Dortmundban kaptak ki Raúlék. A Stuttgart a várakozásoknak megfelelően a középmezőnyben foglal helyet, bár ez az eredmény lehetne sokkal jobb is, ha utolsó négy mérkőzéséből hármat nem veszített volna el az együttes. A hazaiak folytatnák remek szereplésüket, azonban néhány meghatározó játékosára nem számíthat Huub Stevens. A középpályáról Holtby sérülés, Jones pedig eltiltás miatt fog hiányozni. A vendégek oldalán szintén sok a sérült, Bruno Labaddia ugyanis nem számolhat a Gebhart-Gentner-Boka-Bah-Traoré ötösre. Az őszi szezonban egyébként 3-0-ra nyert a Stuttgart, így tehát érthető, ha komoly bosszúvágy fűti a gelsenkirchenieket.

Wolfsburg-Köln 15:30 TV:Eurosoprt2
Hathárom tipp: 1
Eurosport tipp: 1

Gólzáporos meccsre számíthatunk Wolfsburgban, ugyanis a liga három leggyengébb védelméből kettő csap majd össze. A hazaiak a téli szünet előtt még legyőzték a Stuttgartot, ezzel szépen zárták az egyébként elég gyászosra sikerült őszi szezont. A felzárkózás elkezdésére kitűnő esélye nyílhat a Wolfsburgnak az ezer sebből vérző Köln ellen, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a hazaiaknál rengeteg a sérült. Mandzukic és Lakic lábadozik, de Helmes és Kyrgiakos biztosan nem játszhat majd. A vendégek oldalán sincs minden rendben, McKenna, Jemal és Chihi játékára nem számíthat Solbakken mester. Mivel az őszi szezonban meglehetősen simán, 3-0-ra nyert a Wolfsburg, ezért úgy gondoljuk, hogy ma is minden esélye megvan Felix Magath együttesének a három pont begyűjtésére.

Kaiserslautern-Werder Bremen 18:30 Tv: Eurosport2
Hathárom tipp: 2
Eurosport tipp: x

A szombati nap zárómérkőzése meglehetősen érdekesnek ígérkezik, hiszen a rendkívül gyenge védelemmel rendelkező Bréma együttesében nem biztos hogy játszhat Naldo, aki lényegében a védelem legjobb játékosának számít. A hazaiaknak égető szüksége lenne a három pontra, ugyanis erősen veszélyezteti az együttest a kiesés réme, ráadásul már hét mérkőzés óta nem tudott nyerni a ’Lautern. A Bremen szintén gyengén zárta az őszi szezont, a sorsolás furcsasága miatt a legjobbakkal mind-mind a szezon végén találkoztak, aminek az lett az eredménye, hogy Naldóék elbukták utolsó három idegenbeli mérkőzésüket. Hazai oldalon egyetlen komoly hiányzó lesz, ő pedig nem más, mint az eddig 17 mérkőzésen pályára lépő csatár, Itay Shechter, aki eltiltását tölti. A vendégeket egész szezonban komoly sérüléshullám sújtják, jelen pillanatban Marko Marin, Naldo és Boenisch játéka kérdéses, Aaron Hunt pedig eltiltott. Az őszi meccsen 2-0-ra nyert a Bréma, a gyenge hajrát pedig vélhetően erős starttal igyekeznek majd ellensúlyozni Thomas Schaaf fiai.