Australian Open

Djokovics megint tönkrevert egy ellenfelet

  • VNA

Novak Djokovics komolyan gondolja a címvédést - ezúttal Nicolas Mahut bánta mindezt.

Nem nagyon izzadt meg a címvédő Novak Djokovics az Australian Open első hetében. A szerb világelső ugyanis eddigi három mérkőzése alatt szettet sem veszített, vasárnap hajnalban pedig a francia Nicolas Mahut ellen vitt véghez újabb "mészárlást". A mindössze 74 percig tartó mérkőzésen Djokovics csupán két gémet engedélyezett ellenfelének.  Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a francia játékos térd- és combfájdalmakkal küzdve játszotta végig a találkozót, amelyet azonban nem adott fel. Mahut a mai napon ünnepelte 30. születésnapját, amelyen azonban sok örömre nem volt oka a teniszt tekintve.

Djokovics eddig kevés időt töltött el a pályán Melbourne-ben - Fotó: australianopen.com

"Együttérzek az ellenfelemmel, hiszen alig tudott mozogni a pályán. A két vagy három ütésnél hosszabb labdamenetekbe nem tudott bekapcsolódni. Sokan azt várták volna tőle, hogy a sérülés miatt feladja a meccset, de nem tette, amiért elismerés illeti őt. Mellesleg boldog születésnapot kívánok neki" - mondta sportszerűen Djokovics a találkozó után. Mahut az egész találkozó alatt csupán 11 labdamenetet nyert meg, így különösen örülhetett neki, hogy két gémet is hozni tudott.

Djokovics következő ellenfele majd a magyar idő szerint szombaton délelőtt sorra kerülő Lleyton Hewitt - Milos Raonic találkozó győztese lesz a negyedik körben.

Australian Open - férfi egyes - 3. forduló eredmények
Tsonga (francia, 6.)–Gil (portugál) 6:2, 6:2, 6:2
Djokovics (szerb, 1.)–Mahut (francia) 6:0, 6:1, 6:1
Gasquet (francia, 17.)–Tipszarevics (szerb, 9.) 6:3, 6:3, 6:1
Ferrer (spanyol, 5.)–Chela (argentin, 27.) 7:5, 6:2, 6:1
Nisikori (japán, 24.) - Benneteau (francia) 4-6, 7-6, 7-6, 6-3
Murray (brit, 4.)–Llodra (francia)
Kukuskin (kazah)–Monfils (francia, 14.)
Raonic (kanadai, 23.)–Hewitt (ausztrál)