Sportfogadás

Clijsters a tavalyi döntő után most a legjobb 16 között verheti meg Li Nát

  • Barcsai Róbert

Lassan egy hete, hogy elkezdődött az év első Grand Slam-viadala, vasárnap hajnalban pedig már a legjobb nyolc közé jutás lesz a tét mind a férfi, mind a női mezőnyben. Mint minden nap, ezúttal is megpróbálunk némi segítséget nyújtani a fogadni vágyók számára.

Kim Clijsters belga teniszező

Kim Clijsters – Li Na
Hathárom-tipp: Kim Clijsters @1.68

A belgák klasszisa meglehetősen simán jutott el a legjobb 16 közé, eddig még szettet sem bukott a címvédő. Az első körben Köhlert 7:5, 6:1-re verte, a másodikban Foretz Gacon volt az áldozat, őt 6:0, 6:1 arányban lépte le a belga hölgy. Az első komolyabb ellenféllel a legjobb 32 között találkozott Clijsters, azonban Hantuchová sem okozott komolyabb gondot neki, 6:3, 6:2-re diadalmaskodott a szlovák teniszező ellen.

A tavalyi döntős Li Nának ha lehet, még egyszerűbb dolga volt, ugyanis az első két körben Pervakot (6:3, 6:1), a másodikban pedig Rogowskát (6:2, 6:2) búcsúztatta, a harmadik fordulóban pedig 3:0-s Li előnynél Medina Garrigues feladta a mérkőzést.

A két játékos már számtalanszor találkozott egymással, legutoljára tavaly Melbourne-ben az Open döntőjében ahol Clijsters nyert. Két rendkívül jó teniszezőt láthatunk majd a pályán, azonban Clijsters véleményem szerint kiemelkedik a mezőnyből, Li Nának nem sok esélye lesz ellene.

Clijsters-Li Na egymás ellen
Év Helyszín Borítás Győztes Eredmény
2011 Melbourne/Australian Open Kemény Clijsters 3:6, 6:3, 6:3
2011 Sydney Kemény Li Na 7:6, 6:3
2009 US Open Kemény Clijsters 6:2, 6:4
2007 Miami Kemény Li Na 4:6, 6:4, 6:2
2007 Sydney Kemény Clijsters 6:1, 1:6, 7:5
2006 Wimbledon Clijsters 6:4, 7:5
2006 Sydney Kemény Clijsters 6:3, 6:1

 

 

 

 

 

 

 

 

A mérkőzést reggel 5 órától élőben közvetíti az Eurosport.

Leander Paes/Radek Stepánek – Michael Llodra/Nenad Zimonjics
Hathárom-tipp: Llodra/Zimonjics @1.61

Páros mérkőzést még egy alkalommal sem ajánlottam az olvasóknak, azonban a mostani mérkőzés mellett nem tudtam elmenni szó nélkül.
A Paes-Stepánek duó először állt össze erre az évre, korábban még nem játszottak egymással, így érthető módon minden fogadó fenntartásokkal kezelte a párosukat. Sydney-ben egy meccset játszottak, ott a Fognini/Tursunov párost verték viszonylag simán, majd jött az Australian Open, ahol az első körben egy szabadkártyás kettős várt rájuk. A papírformának megfelelően Paes és Stepánek nyert, majd a második fordulóban következhetett a Bolleli/Fognini olasz kettős, akiket szintén legyőztek Stepánekék. Íme a pontos eredménysor:

A Paes/Stepánek páros 2012-ben
Helyszín Borítás Ellenfél Eredmény
Melbourne/Australian Open Kemény Bolleli/Fognini 6:2, 7:6
Melbourne/Australian Open Kemény Jones/Smith 6:2, 6:2
Sydney Kemény Fognini/Tursunov 6:3, 4:6, 10:7

 

 

 

 

 

A Llodra/Zimonjics párost talán már senkinek sem kell bemutatni, az Openen harmadik kiemeltként indulnak. Idén még csak Melbourne-ben indultak együtt, felvezető tornákat nem játszott az egyébként nagyon összeszokott páros. Az első fordulóban a Kerr/Young duót verték, a másodikban pedig a López/Marrero kettőst, íme a pontos eredmények:

A Llodra/Zimonjics páros 2012-ben
Helyszín Borítás Ellenfél Eredmény
Melbourne/Australian Open Kemény M.López/Marrero 6:3, 6:2
Melbourne/Australian Open Kemény Kerr/Young 7:6, 6:3

 

 

 

 

 

Értelemszerűen először találkozik majd ebben a felállásban a négy játékos egymással, személy szerint úgy gondolom, hogy Llodráék ha nem is simán, de legyűrik Paeséket (Paes tavaly Bhupati oldalán a döntőig jutott Melbourne-ben). Egyelőre nem tudom megérteni, hogy a bukmékerek hogyan adhatnak ennyire magas oddsot a világ egyik legjobb párosára egy teljesen összeszokatlan kettőssel szemben. Véleményem szerint a reális szorzó valahol 1.35-1.4 között lenne, ezért mindenképpen megér egy próbálkozást ez a tipp.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!

https://www.hatharomhun.com/article/d30a7d-nyerd-meg-roger-federer-teniszfelszereleset-az-eurosport-es-a-hatharomhu-kozos-jatekan