Férfi kézilabda Eb

Továbbjutás, de közel a kiesés - francia sajtóvisszhangok

  • VNA

Bár a francia válogatott is továbbjutott a kézilabda Eb-n, a magyarok elleni vereség miatt nem visz pontot magával.

"Továbbjutottunk, de szinte ki is estünk" - áll a L'Equipe című francia sportnapilap internetes kiadásának címoldalán a francia kézilabda csapat pénteki veresége (23-26) után. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok csapat ugyanis a legjobb 12 közé jutott, de mivel a csoportkörben a spanyoloktól és a magyar csapattól is kikapott, így nulla pontot visz magával a középdöntőbe, így minimális sansza van az elődöntőbe kerülésre. A francia válogatott története során most először zárt ilyen gyengén a csoportkörben (hasonlóan rosszul a 2005-ös vb-n kezdett Tunéziában, ám akkor az egy vitt pont ellenére is bronzérmet szereztek később a kékek).

"Remény? Nincs semmilyen remény" - nyilatkozta keserűen a franciák beállósa, Didier Dinart a mérkőzés után. A francia kapuban hiába parádézott ismét Thierry Omeyer (41 lövés/15 védés), egyedül kevés volt az ihletett formában és példás csapategységgel küzdő magyarok ellen. A francia portál kiemeli a csapat különösen gyenge támadójátékát (mindössze 39%-os hatékonyság) és Daniel Narcisse gyenge lövőstatisztikáját (10 lövés / 3 gól) is. Emellett a portál megemlíti Fazekas Nándor védéseit, aki 48%-kal hárította a francia klasszisok lövéseit. "Elszoktunk az ilyen jellegű mérkőzések hangulatától, ennek köszönhetjük a vereséget" - zárta le a szomorú hangulatban véget ért estét Claude Onesta, a franciák sikeredzője.

"A magyarok jobbak voltak, mint mi. Ezt el kell ismerni. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket. Egyszerűen rosszul játszottunk. Nekem jó mérkőzésem volt, de ez most másodlagos" - nyilatkozta a franciák balszélsője, Arnaud Bingo.