Bundesliga előzetes

Mönchengladbach-Bayern rangadóval indul a tavaszi szezon

megosztom

Visszavágásra készül a Bayern München a Bundesliga tavaszi nyitányán a Borussia Mönchengladbach otthonában.

Borussia Mönchengladbach-Bayern München 20.30 (Eurosport2)
hathárom-tipp:2
eurosport-tipp:x

Revánsot szeretne venni a Bayern München. A bajor együttes annak a Borussia Mönchengladbachnak az otthonában kezdi a 2011-12-es szezon második felét, amely az első fordulóban óriási meglepetésre elvitte a három pontot Münchenből. Kevesen gondolták, hogy ez a párosítás rangadónak nevezhető majd 2012 januárjában, de most ez a helyzet. Lucien Favre ugyanis Reuson kívül igazi sztárok nélkül faragott remek együttest a Borussiából, amely 4. helyen telelt a Bundesligában, mindössze 4 ponttal lemaradva a listavezető müncheniektől. Jupp Heynckes, a rekordbajnok szakvezetője mindenesetre bizakodó.

"Örülünk, hogy pénteken kezdünk az ellen a csapat ellen, amely varázslatosan teljesített a legutóbbi 12 hónapban. Először kiharcolták a bentmaradást, most meg 4 pontra vannak mögöttünk a tabellán. Nagyon nehéz játszani ellenük, kiváló a védekezésük, nagyon kevés gólhelyzetet lehet teremteni ellenük. Amikor a Bayern München a Borussia Mönchengladbach otthonába látogat, az mindig egy különleges mérkőzés."

A bajoroknál Bastian Schweinsteiger kulcscsonttörése után kész a játékra, Frank Ribéry viszont eltiltását tölti. A Borussiában is lesz egy eltiltott, mégpedig a brazil védő, Dante.

 

 

 

 

 

megosztom